NA24.no

1600 meter høyt bygg

Sist oppdatert:
Prins vil bygge verdens høyeste hus.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Prins Al-Walid Talal fra Saudi Arabia vil bygge et 1600 meter høyt hus i byen Jeddah i Saudi Arabia, skriver di.se

NA24 - din næringslivsavis

Bygget kommer til å bli dobbelt så høyt som verdens hittil høyeste bygg, Burj Dubai, som snart står ferdig. Burj Dubai kommer til å bli over 800 meter høyt.

Været utfordrer
Den største utfordringen ved bygget er det tekniske. Når bygget når en viss høyde må både materialer og arbeidere flys opp med helikopter. Dessuten må tårnet klare store temperaturforandringer. På dagen brenner ørkensolen på bygget, og om natten synker den ofte under frysepunktet.

I tillegg kommer bygget til å utsettes for sterke påvirkninger fra havvinder. For å løse dette problemet skal to lavere tårn bygges som stabilisatorer.

Burj Dubai finpusser
Prosjektet involverer blant annet to britiske selskap, Hyder Consulting og Arup. Hyder Consulting er allerede med å bygge Burj Dubai.

Høyden på Burj Dubai har hele tiden blitt justert oppover. Arkitektene har finpusset på byggeplanene for å kunne bygge høyere. Nå virker det som at de kommer til å ende på 818 meter.

Styrtrik
Prins Al-Walid Talals formue ligger på nærmere 110 milliarder kroner, og han er plassert som nummer 19 på Forbes liste over verdens rikeste personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere