*Nettavisen* Økonomi.

163 meglere mistet jobben

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Store deler av Notar konkurs.

02.12.08 13:13

AKER BRYGGE (NA24): På en pressekonferanse opplyser meglerkjeden at flere Notar-selskaper slås konkurs.

NA24 - din næringslivsavis

Styret og ledelsen i Notar har siden fredag sittet i møter med sin bankforbindelse Nordea, etter at banken stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden fredag.

Det ga alvorlige likviditetsproblemer for kjeden, og førte til umiddelbart stans i lønnsutbetalingene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Notar har ikke klart å hente inn ny kapital, noe som har medført at Ekko Eiendom har meldt oppbud og Kredittilsynet har trukket foretaksbevilgningen for 34 meglerkontorer.

163 uten jobb
Dette innebærer at 12 nye kontorer må stenge i tillegg til de 44 som allerede er under avvikling. Dermed vil hele 56 meglerkontorer bli stengt.

Som en følge av denne dramatiske utviklingen mister 53 nye Notar-ansatte jobben med umiddelbar virkning.

Med de 110 som tidligere har mistet jobben i selskapet er antallet på hele 163.

Artikkelen fortsetter under videovinduet til TV 2 Nyhetskanalen

277597

Flere fortsetter
Til tross for den dramatiske utviklingen vil 35 meglerkontorer, som eies av franchisetakere, fortsette med videre drift. Selskapene som fortsetter må fortsatt forholde seg til franchiseavtalen som Nordea, største kreditor, og boet nå overtar fra Ekko Eiendom.

- Styre og ledelse har jobbet intenst for å sikre hele kjeden, men lyktes dessverre ikke. Det er utrolig trist å se at et stort antall medarbeidere rammes av den situasjonen som er oppstått, sier administrerende direktør Geir Hantveit, i en pressemelding.

Hantviet vil ikke opplyse for NA24 om det er aktuelt for investorer å gå inn i selskapene som nå har blitt fratatt bevilgningen.

- Jeg har ingen kommentarer til hva som skjer med boet, sier Hantveit, som sier at det ennå ikke er oppnevnt noen bostyrer.

Styreformann Per Christian Voss sier at det helt til i går kveld ble jobbet med å få inn eksterne investorer, men at det ikke lykkes å få noen løsning på plass. Voss vil ikke inn på hvilke investorer det ble jobbet overfor.

- Kundenes penger sikret
- Er det Nordeas feil at dere ikke klarte å redde dette?

- Jeg skal ikke fordele skyld. Men de akutte problemene kom da Nordea stengte kreditten fredag, sier Voss.

- Vil Notar-navnet bli beholdt?

- Det må du spørre boet om.

Styrelederen understreker at ingen av kundene til Notar skal lide på grunn av konkursen.

- Pengene står på klientkontoer, og de ble en periode sperret av Kredittilsynet. Kontoene er nå åpnet igjen, og det er ingen fare for kundenes penger, forsikrer Voss.

Ifølge direktør Hantveit er det boet og banken som overtar retten til merkenavnet og franchiseavtalene. Hantveit sier også at det ikke er fritt fram for de gjenværende Notar-kontorene å bytte til andre kjeder, fordi de er bunnet av avtalen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Kontorer som driver videre:
Askim, Bergen Sør, Bergen Vest, Bergen sentrum, Drammen, Haugesund, Harstad, Fauske, Fyllingsdalen, Hinna, Hundvåg, Hønefoss, Innherred, Jessheim, Karmøy, Kongsberg, Kristiansund, Kronstad, Lier, Moa, Namsos, Notar Utleie Bergen, Orkanger, Os, Rogaland, Sandnes, Sarpsborg, Ski, Sogndal, Sola, Stord, Søre Sunnmøre, Trondheim, Voss, Ålesund, Nybygg Bergen Sør, Nybygg Midt Norge, Nybygg Rogaland og Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.