NA24.no

17. mai-skader på bunaden kan koste dyrt

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Få antrekk er så kostbare som en bunad. Dessverre for de mange som i løpet av 17. mai-feiringen får skader på bunaden, kan de også være dyre å reparere.

Forsikringsbransjen har allerede begynt å forberede seg på blåmandag 18. mai, melder TV 2. Da begynner nemlig skademeldingene etter nasjonaldagsfeiringen å komme inn.

– Svimerker fra sigaretter, rifter og rødvinsflekker er ting som skjer når det er kaos, som det er på 17. mai, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If Skadeforsikring.

Han sier veldig mange av dem som ber om erstatning, ikke har riktig type forsikring.

– Man kan fort falle mellom to stoler dersom bunaden blir ødelagt og man krever erstatning med innbo eller reiseforsikring, forteller Berge. Førstnevnte gjelder kun når man er hjemme, mens sistnevnte kun gjelder på reise og ofte gir begrenset utbetaling. For å få dekket de dyreste skadene, må man ha en egen bunadsforsikring.

If har beregnet at norske bunader er forsikret for til sammen 1,6 milliarder kroner, men det er altså ikke likegyldig hva slags forsikring man tegner. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere