*Nettavisen* Økonomi.

175 millioner til omstridt kunstsilo i Kristiansand

Statsbudsjettet:

KUNSTSILO: Byggingen til 530 millioner kroner har skapt full splid i Kristiansand. Foto: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural studio

Kulturminister Trine Skei Grande (V) sikrer byggingen av kunstsiloen.

05.10.18 11:24

I statsbudsjettet som legges fram mandag, setter regjeringen av 175 millioner kroner til byggingen av den omstridte kunstsiloen i Kristiansand, melder NRK.

Det betyr at prosjektet dermed er et langt skritt nærmere realisering.

Prosjektet har skapt rabalder i sørlandsbyen etter at milliardær Nicolai Tangen har ønsket å plassere sin kunstsamling i hjembyen, med plassering i kunstsiloen.

Debatten som har rast har vært preget av beskyldninger om både inhabilitet og vennskap mellom politikere og kulturtopper.

Les også: Vil bruke 600 millioner på kunstverk de ikke har sett

- Jeg er glad

- Jeg er glad for at regjeringen legger til rette for at Sørlandets Kunstmuseum kan forvalte og formidle denne unike samlingen av modernistisk kunst på godt vis, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Les også: Beklager yachtferie-gaven til den tidligere ordføreren

Grande påpeker at prosjektet ikke bare skal bidra til å løfte kulturlivet i Kristiansand og regionen rundt, men at det også skal komme lokalt næringsliv, reiseliv og samfunnet ellers til gode.

Til sammen vil kunstsiloen koste over en halv milliard kroner. Målet er at siloen skal bli et landemerke på nivå med Operaen og Grieghallen i Bergen.

Planen er at museet skal trekke 150.000 besøkende det første året, og 220.000 besøkende i år tre.

Les også: Kunstsilo-nettverket drar sammen på luksusferier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.