NA24.no

Regjeringen ødelegger for Acta

Finansuro og nye regler halverer resultatene til finanshuset Acta.

Finanshuset Acta har fått finansuroen og innstrammingen i regelverket mitt i ansiktet i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennomgangen av første kvartalsrapporten viser at brutto nytegningen falt til 4.059 millioner kroner sammenlignet med 7.027 millioner kroner for samme periode i fjor. Inntektene ble samtidig redusert til 367 millioner kroner sammenlignet med 588 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet er fortsatt sterkt, men altså milevis unna kanonresultatene fra i fjor. Driftsresultatet i første kvartal falt til 126 millioner kroner, sammenlignet med 310 millioner kroner samme periode i fjor.

Selskapet melder om at driften i Sverige, som er større enn i Norge, er ikke påvirket av det makroøkomiske bildet i samme grad som i Norge. Utbytte er nå satt til 2,55 kroner per aksje for regnskapsåret 2007

Som forventet har første kvartal gitt Acta lavere inntekter enn samme kvartal i 2007. Til tross for dette har selskapet en offensiv holdning til markedsutsiktene. Selskapet har full fokus på produktutvikling, kundevekst og oppfølging av eksisterende kundeportefølje, heter det i kvartalsrapporten.

- Første kvartal 2008 har vært utfordrende for Acta blant annet på grunn av global finansuro og endrede norske reguleringer. I tillegg falt påsken inn i første kvartal som gav over en uke mindre salg. Samlet har dette gitt lavere fortjeneste sammenlignet med samme kvartal 2007, skriver konsernsjef Simen Mørdre i kvartalsmeldingen.

Og han fortsetter:

- Jeg tror dagens utfordrende markedssituasjon, med finansuro og endrede regulatoriske rammebetingelser vil ramme de mindre selskapene og de som velger å ikke ta de nye reglene på alvor. Dette vil gagne oss på lang sikt. Samtidig har vi et langsiktig perspektiv på å bygge Actas organisasjon og kundebase, uavhengig av fluktuasjoner i markedet, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere