NA24.no

Satser på nytt norsk oljeselskap

Sist oppdatert:
Et amerikanske investeringsfond satser nå tungt på det nye norske oljeselskapet Bridge Energy.
Grüdnerne bak oljenykomlingen Bridge Energy melder i dag at de har sikret seg en finansieringspartner som står klar med inntil 50 millioner dollar til å utvikle selskapet som en aktør på norsk sokkel.

Det er det amerikanske investeringsfondet Lime Rock Partners som nå satser ytterligere på det norske oljeeventyret. Tidligere har Lime Rock gått inn med penger i blant annet Eastern Drilling og Reservoir Exploration Technology.

Bridge Energy har søkt om prekvalifisering som lisenseier på norsk sokkel, og håper å delta i den neste lisensrunden på norsk sokkel. Selskapets intensjon er å fokusere på modne områder av norsk sokkel.

Det er fire seniorer i norsk oljebransje som står bak satsningen. Einar H. Bandlien, Svein Johansen, Alfred Kjemperud og Olve Torvanger kan alle skryte av mer enn 20 års erfaring fra norsk sokkel. Bandlien er adm. direktør i Bridge Energy som har tatt mål av seg til å kunne delta i åtte til ti leteboringer på norsk sokkel over de neste tre til fem årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere