NA24.no

Motstanden fra deler av Kongrssen i USA mot Norwegians planer om å fly til og fra USA fortsetter. På bildet NOrwegian-sjef Bjørn Kjos.
Motstanden fra deler av Kongrssen i USA mot Norwegians planer om å fly til og fra USA fortsetter. På bildet NOrwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

192 kongressmedlemmer ut mot Norwegian

Sist oppdatert:
Norwegians problemer i USA i forbindelse med søknaden om permanent lisens øker.

Nå har 192 kongressmedlemmer signert et opprop mot det norske flyselskapet.

I snart ett år har Norwegian forsøkt å få permanent lisens av myndighetene til å drive i USA. Prosessen skal vanligvis ta noen uker, men Bjørn Kjos & Co har møtt intens motstand, ikke minst fra den amerikanske pilotforeningen.

Kongressrepresentantene har skrevet et felles brev til samferdselsminister Anthony Foxx, der de ber ham om å avvise Norwegians søknad om varig flytillatelse i USA, skriver Dagens Næringsliv.

I brevet skriver medlemmene av Representantenes hus at de frykter konsekvensene for innenlandske flyselskaper dersom Norwegian får tillatelsen de ber om. Det samlede antallet representanter i «Huset» er 435.

Gruppen, som er tverrpolitisk, frontes av republikaneren Chris Collins fra New York og demokraten Albio Sires fra New Jersey, skriver Aftenposten.

Norwegian, som ifølge Bjørn Kjos skal ha tapt flere hundre millioner kroner på at de ennå ikke har fått lisensen, tar imidlertid brevet med ro.

– Vi har sett slike ting tidligere. Dette er en del av et voldsomt propagandamaskineri som er satt i gang for å holde en lavprisaktør som Norwegian unna det amerikanske markedet, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til avisen.

Også tidligere har kongressmedlemmer gått ut mot Norwegian, men ikke i så stort antall som denne gangen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere