NA24.no

2 kroner mer til hver

Sist oppdatert:
LO og HSH enige - kvinner og ungdom ble vinnere.

Resultatet av tarifforhandlingene mellom LO og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) er klart. Det er enighet om et generelt lønnstillegg på 2 kroner, lavlønnstillegg og AFP etter LO/NHO-modellen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er godt fornøyd. Både de sentrale tilleggene og god uttelling i de forbundsvise tilpasningene, gjør kvinner og ungdom til vinnere i dette oppgjøret Det var viktig for oss å sikre en god lavlønnsprofil, og det har vi klart. Oppgjøret vil gi alle LO-medlemmer en solid reallønnsvekst, sier LO-leder Roar Flåthen, i en pressemelding.

Kvinner og ungdom
Oppgjøret omfatter nesten 16.000 LO-organiserte i handels- og servicenæringen, hvor en stor andel av LO-medlemmene er kvinner og ungdom.

Flåthen peker på at en AFP-løsning etter LO/NHO-modellen gir en pensjon i overkant av dagens for medlemmer som tar ut pensjon ved 62 år, og enda høyere for dem som tar ut pensjonen senere. I tillegg får alle på bedriften en individuell rett til AFP, uansett når man tar ut pensjonen.

Til uravstemning
- Vi har sikret 62-åringen samme nivå på AFP som i dag. I tillegg vil pensjonen øke hvert år du jobber utover 62 år. Det vil virke gunstig for deltidsansatte som i dag ikke har råd til å ta ut AFP. Fordi AFP fra 2010 gis som et pålegg i tillegg til folketrygd, vil mulighetene for å ta ut AFP øke for hvert år i alderen 62-70 år, påpeker Flåthen.

LOs medlemmer i LO-HSH-området skal nå ta stilling til det enstemmig anbefalte forslaget i en uravstemning. Frist for å meddele resultatet til HSH er 29. april.

Det vises til berørte forbund for detaljert informasjon om resultater innenfor hvert enkelt tariffområde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere