Gå til sidens hovedinnhold

2 kroner mer til hver

LO og HSH enige - kvinner og ungdom ble vinnere.

Resultatet av tarifforhandlingene mellom LO og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) er klart. Det er enighet om et generelt lønnstillegg på 2 kroner, lavlønnstillegg og AFP etter LO/NHO-modellen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er godt fornøyd. Både de sentrale tilleggene og god uttelling i de forbundsvise tilpasningene, gjør kvinner og ungdom til vinnere i dette oppgjøret Det var viktig for oss å sikre en god lavlønnsprofil, og det har vi klart. Oppgjøret vil gi alle LO-medlemmer en solid reallønnsvekst, sier LO-leder Roar Flåthen, i en pressemelding.

Kvinner og ungdom
Oppgjøret omfatter nesten 16.000 LO-organiserte i handels- og servicenæringen, hvor en stor andel av LO-medlemmene er kvinner og ungdom.

Flåthen peker på at en AFP-løsning etter LO/NHO-modellen gir en pensjon i overkant av dagens for medlemmer som tar ut pensjon ved 62 år, og enda høyere for dem som tar ut pensjonen senere. I tillegg får alle på bedriften en individuell rett til AFP, uansett når man tar ut pensjonen.

Til uravstemning
- Vi har sikret 62-åringen samme nivå på AFP som i dag. I tillegg vil pensjonen øke hvert år du jobber utover 62 år. Det vil virke gunstig for deltidsansatte som i dag ikke har råd til å ta ut AFP. Fordi AFP fra 2010 gis som et pålegg i tillegg til folketrygd, vil mulighetene for å ta ut AFP øke for hvert år i alderen 62-70 år, påpeker Flåthen.

LOs medlemmer i LO-HSH-området skal nå ta stilling til det enstemmig anbefalte forslaget i en uravstemning. Frist for å meddele resultatet til HSH er 29. april.

Det vises til berørte forbund for detaljert informasjon om resultater innenfor hvert enkelt tariffområde.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto