NA24.no

20 av 35 ansatte får sparken

Foto: MAURICIO LIMA (AFP)
Sist oppdatert:
Biotec Pharmacon legger om strategien etter mislykket studie.

Biotec Pharmacon har besluttet å redusere arbeidsstokken i morselskapet med 20 av totalt 35 ansatte.

Dette skyldes et redusert aktivitetsnivå etter det negative utfallet av fase III studiene med SBG for diabetessår.

Det er trist at vi må skille lag med så mange hardtarbeidende og kompetente ansatte, men som følge av utfallet av programmet for diabetessår står vi overfor andre utfordringer med hensyn til både operasjonelle og finansielle muligheter, sier administrerende direktør Lars Viksmoen i Biotec Pharmacon.

Nedbemanningen vil berøre alle deler av organisasjonen i morselskapet, både i Tromsø og i Oslo.

Leter etter mulige forklaringer
Selskapet leter for øyeblikket aktivt etter mulige forklaringer til utfallet av programmet for diabetessår. Selskapet har tillit til at resultatene av denne innsatsen vil gi informasjon og kunnskap som vil sette selskapet i stand til å reetablere en plattform for sitt farmasøytiske utviklingsprogram relatert til den immunmodulerende effekten av SBG på det medfødte immunsystemet.

- Vi må nå justere våre ambisjoner i forhold til våre finansielle muligheter, og planlegger for en organisasjon og et utgiftsnivå som kan finansieres med eksisterende kontantbeholdning og kontantstrøm fra videre vekst av vår lønnsomme enzym-virksomhet. En mulig avhendelse av deler av den ikke-farmasøytiske virksomheten åpner for ytterligere finansieringsmuligheter, sier Svein Mathisen styreformann i Biotec Pharmacon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere