NA24.no

20 millioner kredittkort på avveie

PÅ TELEFON: En kunde snakker i telefonen på en av KB Kookmin Banks avdelinger i Seoul tirsdag. Kredittkort på avveie har skapt trøbbel for millioner av sørkoreanere.
PÅ TELEFON: En kunde snakker i telefonen på en av KB Kookmin Banks avdelinger i Seoul tirsdag. Kredittkort på avveie har skapt trøbbel for millioner av sørkoreanere. Foto: Kim Hong-Ji (Reuters)
Sist oppdatert:
Sørkoreanerne strømmer til landets banker for å sperre kredittkortene sine av frykt for misbruk.

SEOUL (NTB-AFP): Kredittkortdata til 20 millioner sørkoreanere er på avveie, og over 1,1 millioner kredittkorteiere har siden mandag destruert kortene sine og bedt om nye.

Panikken brøt ut etter at en ansatt i det store kredittratingselskapet Korea Credit Bureau tidligere i måneden ble pågrepet, anklaget for å ha stjålet og videresolgt data om kundene til tre av landets største kredittkortselskap.

Søndag opplyste finanstilsynet i Sør-Korea at data om minst 20 millioner kredittkorteiere er på avveie.

Foruten eiernes navn og kredittkortnummer, er også kortets utløpsdata, eiernes personnummer, telefonnummer og epostadresser stjålet.

Kredittkortselskapene har hyret tusenvis av ekstra ansatte for å håndtere kaoset og betjene sinte og redde korteiere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere