NA24.no

2.000 fildelere saksøkt

Sist oppdatert:
2.000 fildelere fra hele Europa fikk tirsdag søksmål og anmeldelser mot seg på grunn av ulovlig fildeling.

Det er ikke bare i USA at fildelere blir saksøkt over en lav sko, der rundt 18.000 personer har blitt anklaget av underholdningsindustrien. Tirsdag gikk den europeiske plateindustrien, IFPI, hardt til verks i Europa med rundt 2.000 saker i 10 land.

Dette inkludert Østrike, Danmark, Finland, Tyskland, Iceland, Italia, Portogal, Sverige, Sveits. Norge skal ikke ha vært inkludert denne gangen.

Tysk dommer anklaget
Blant personene som det nå er anlagt sak mot er en finsk tømrer, en britisk postmann, en tsjekkisk IT-leder og en tysk dommer, forteller IFPI.

- Et stort antall av sakene involverer menn i alderen 20 til 35, og foreldre som ikke har brydd seg om gjentatte advarsler og opplysningskampanjer, sier IFPI.

IFPI har i kampanjen også ønsket å påpeke at foreldre kan være ansvarlig for sine barns lovbrudd.

Ikke tatt for nedlasting
Søksmålene denne gangen retter seg ikke mot personer som har lastet ned musikk, men personer som har gjort opphavsbeskyttet materiale tilgjengelig på fildelingsnettverkene.

Brukerne skal stamme fra en lang rekke fildelingstjenester, inkludert FastTrack (Kazaa), Gnutella (BearShare), eDonkey, DirectConnect, BitTorrent, Limewire, WinMX og SoulSeek

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere