Gå til sidens hovedinnhold

200.000 vil fjerne NRK-lisensen

En boikott kan gi hodebry i 100-millioners klassen.

Nesten 200.000 nordmenn på Facebook har sagt at de vil fjerne lisensavgiften til NRK. Den største gruppen teller i skrivende stund 164.198 medlemmer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Sist NA24 Propaganda skrev om gruppen i november talte den 67.000 medlemmer.

Les mer: Krever tv-lisensen fjernet

Og denne gruppen er ikke den eneste.

Over 14.000 medlemmer meldt seg inn i den nest største gruppen, drøye 10.000 i den tredje og nesten 7.000 medlemmer i den fjerde største. Sammen teller de fire gruppene over 195.000 medlemmer. Og da er ikke alle de andre mindre gruppene tatt med.

Tar det alvorlig
Med det er det grunn til å anta at man raskt når over 200.000 protestvillige nordmenn, selv om kanskje noen er med i flere av gruppene. Litt enkelt regnet ut er snart hver 23. nordmann imot giroen fra lisenskontoret i Mo i Rana.

Kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, er usikker på effekten, men påpeker at de tar gruppene alvorlig:

- Vår årlige profilundersøkelse viser at den generelle betalingsviljen er høy, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, til NA24.

Sandvin påpeker at NRK ikke undervurdere slike grupper.

- Det er bra at det er en åpen debatt rundt avgiften. Det skjerper oss.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han mener at teknologien gir muligheter man ikke hadde tidligere og tror antallet som har vært imot avgiften ikke har endret seg, men at det er uttrykksformen som er endret.

Må kreve inn 100 millioner
- Disse tallene skaper ikke uro hos oss. Facebook gjør det kanskje lettere å organisere seg og markere et standpunkt, sier Sandvin.

- Vi konsentrerer oss om oppgaven vi er gitt. Endringer i avgiften og hvordan den betales er det våre eiere som må mene noe om.

Gjør man et forsiktig anslag og regner at 20 prosent av medlemmene til gruppene, 40.000 aktivister, slutter å betale avgiften dreier det seg fort en om nærmere 100 millioner kroner som lisensinnkrevingsavdelingen må sende ut varsel på.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser