NA24.no

2.100 nye arbeidsledige

Oljefall får skylden for nye arbeidsledige.
Oljefall får skylden for nye arbeidsledige. (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Antall helt arbeidsledige økte med 1.600 personer i løpet av april, viser tall fra Nav. Økningen forklares med mindre aktivitet i oljebransjen.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak økte med i alt 2.100 personer i årets fjerde måned, viser sesongjusterte tall fra Nav.

– Redusert aktivitet i oljebransjen gjør nå at ledigheten øker. Vi forventer at ledigheten vil fortsette å øke framover. Samtidig vil lav rente og svak kronekurs gi økt etterspørsel etter arbeidskraft i andre deler av norsk næringsliv og dermed dempe ledighetsveksten noe, sier konstituert arbeids- og velferdsdirektør i Nav, Kjersti Monland.

Ledigheten i april økte mest for personer med bakgrunn fra ingeniør- og IKT-fag, industriarbeid og kontorarbeid.

Den største prosentvise økningen i ledigheten skjedde i Rogaland og Vest-Agder. Kun tre fylker hadde fall i ledigheten: Finnmark, Oppland og Buskerud.

Ved utgangen av april var 81.600 personer registrert som helt ledige, en økning på 6.900 personer sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall som ikke er sesongjustert. Arbeidsledigheten er dermed på 3 prosent, mot 2,8 prosent i fjor.

Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak er nå på 95.000 personer, en økning på 4.500 flere personer enn i april i fjor. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere