NA24.no

Toppsjef begynner i barnehage

Forlater Flytoget for å lede barnehageimperium.

– Jeg informerte styret rett før sommeren om oppsigelsen. Jeg føler nå at min tid i Flytoget har kommet. Det var bare hyggelige reaksjoner og stor støtte fra styret på mine vegne, sier Thomas Havnegjerde til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han avslutter sin stilling etter seks år, senest 1. desember. Han skal starte som administrerende direktør for Barnebygg Gruppen.

Havnegjernde har jobbet som administrerende direktør i Flytoget siden september 2002.

Barnebygg ble stiftet i 1992, og har siden den gang etablert 170 barnehager i hele landet.
I starten ble barnehagene primært etablert på vegne av andelslag, kommuner og andre selskapsformer, men i 2001 valgte de å satse for fullt på drift av barnehager i egen regi. Barnehagegruppen ble stiftet i november 2007.


Investeringsfondet CapMan kjøpte i 2007 opp 70 prosent av Barnebygg. Gründer Einar Jansen har beholdt 30 prosent av aksjene i selskapet.

Barnebygg hadde i fjor et resultat på 19,6 millioner kroner, mot 21,9 millioner i i 2006. I fjor hadde de et driftsresultat på 18,5 millioner kroner.

– Jeg ønsker å vidreutvikle tilbudet til barna. Barnebygg Gruppen fremstår som en solid, engasjert og kvalitetsbevist organisasjon og jeg gleder med til å ta fatt på utfordringen med å videreutvikle Barnebygg Gruppens servicetilbud ytterligere, sier Havnegjerde.

Suksesshistorie
De siste 6 årene i Flytoget har vært preget av den ene suksessen etter den andre.

I mai gikk Flytoget til topps i Norsk kundebarometer 2008 hos Handelshøyskolen BI. Bedriften fikk en kundetilfredshetsscore på 83,8 poeng av maksimalt 100 oppnåelige kundetilfredshetspoeng. Dette er det beste resultatet noensinne. De oppnår også 90,2 poeng på lojalitet. Bedriften ble også kåret til Norges beste arbeidsplass. 81 virksomheter med mer enn 30.000 ansatte deltok, og Flytoget kom best ut i klassen for bedrifter med mer enn 250 ansatte

- Vi er hundre prosent beviste på en grunnleggende kundeopplevelse, sa Flytog-sjef Thomas Havnegjerde til NA24 i mai. Gjennom hele 2007 fraktet flytoget 5,4 millioner reisende til og fra Gardemoen.


Ordinært resultat for 2007 var 182 millioner kroner før skatt. Dette er 37 millioner kroner bedre enn for 2006.

Gode utsikter
Så langt i år ser det ut til å bli et bra år for Flytoget.

– Det er veldig bra så langt i år. Det som er så hyggelig er at vi har en kraftig passasjervekt så langt. Vi fortsetter å ta markedsandeler. Dette ser ut til å fortsette ut året.

Jeg tror mye spennende vil skje fremmover med tog i det lengre perspektiv. Det vil gjøre det mer attraktivt å søke på stillingen, sier Havnegjerde.

Han tror den økte fokusen på tog som transportmidler vil på sikt kunne gi Flytoget spillerom til å betjene flere strekninger. I første halvår hadde Flytoget en økning i passasjerøkning på 8,4 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. For tiden jobber Flytoget med å utvide reiseruten til Drammen som endestasjon. Ruten vil starte opp før sommeren til neste år.

– Jeg tipper noen har meldt seg til stillingen allerede, men jeg har ikke fått oppdatering enda. Det er en lederstilling med mange spennende utfordringer, men også høye forventninger, sier Havnegjerde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere