*Nettavisen* Økonomi.

215.000 så kjendiskokker

Elisabeth Andreassen, Mia Gundersen og Bugge Wesseltoft er gjester hos Steinjo Halvorsen i 4-stjerners middag. Foto: Svihus Ola-Magnus (TVNorge)

Kokkekampen leverte som vanlig.

17.01.12 14:16

- Vi tangerer snittet fra de tre foregående sesongene og går en lys vår i vente for Norges mest kjente kokkeamatører, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen i en melding.

- Dette er en god start. I fjor hadde 4-stjerners middag et seersnitt på 200 000 per episode. Premiereepisoden ble sett av 220 000. Det ser ut som vi fortsetter der vi slapp, og det til tross for at vi møter sterk konkurranse både fra NRK og TV 2. Dette er meget sterkt for en TV-serie som bare på tre år har levert 155 episoder, sier Bergestuen i meldingen.

Fra og med denne uken og 16 uker framover byr TVNorge på hele 64 kjendiser og 64 episoder av 4-stjerners middag. Det er produksjonsrekord for den kjente og uhøytidelige kokkeleringsserien.

Serien, som går mandager til torsdager klokken 19.30, har siden første sesong i 2009 åpnet den viktige kveldsbuffeten for TVNorge, og har fra starten av vært en nøkkelfaktor i kanalens siste suksessår.

- 4-stjerners middag var på mange måter det første synlige resultatet av kursendringen i TVNorge, og har på kort tid blitt en av TVNorges sterkeste merkevarer. Da vi satte på serien i 2009, doblet vi seertallene og seerandelen i 19.30-slot’en. Vi gikk fra et snitt på 111 111 seere til 232 000 seere, og fikk dermed en betydelig større seermasse som vi kunne dra med inn i påfølgende programmer, forteller Bergestuen i meldingen.

Dermed smittet seertallene over på resten av TV-kvelden.

- Gjennomsnittlig økte TVNorges andeler i primetime etter stripen med nesten ti prosent, fra 14,4 prosent til 15,5 prosent i 2009. Siden den tid er serien blitt et kjærkomment ritual for mange nordmenn som innledning på TV-kvelden. Årets åpning lover godt for fortsettelsen, sier Bergestuen i meldingen.

I 4-stjernersmiddag skal fire kjente personer hver uke åpne dørene til sine hjem, ogvære vertskap for hverandre og for norske TV-seere. Hver uke kåres det en vinner, og til slutt møtes alle ukesvinnerne i en storslagen direktesendt finale. Sjefskokk Ole Martin Alfsen kommer med tips og kommentarer fra sidelinjen underveis i programmet. Når fjerde sesongen av 4-stjerners middag er over, har 216 norske kjendiser vist frem både bolig og kjøkkenferdigheter for det norske folk.

Denne sesongen disker 4-stjerners middag opp med et fruktfat av kjente fjes, blant andre Anne Holt, Halvard Hanevold, Hanne Sørvaag, Leo Ajkic, Are Sende-Osen, Onkl P, Finn Scjøll, Shabana Rehman, Finn Christian Jagge og Ellen Holager Andenæs. Seerne får også svar på hvor herskapelig Toppen Bech egentlig har det hjemme, og om champagnen også flommer i Vebjørn Sands galleri i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.