NA24.no

22 av 28 helsepamper tjener mer enn Erna


Illustrasjonsfoto: Møte i Beslutningsforum for nye metoder. Fra høyre leder og administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, som i tillegg til skyhøy lønn har en sluttpakke på hele tre millioner kroner.
Illustrasjonsfoto: Møte i Beslutningsforum for nye metoder. Fra høyre leder og administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, som i tillegg til skyhøy lønn har en sluttpakke på hele tre millioner kroner. Foto: Helse Nord
Sist oppdatert:
22 av 28 helsedirektører tjener mer enn Norges statsminister Erna Solberg.

I 2010 sa Erna Solberg at hun var kritisk til de lukrative lønnsavtalene i helse-Norge. Avtalene burde ettergås, sa Høyre-lederen, skriver VG tirsdag.

I dag tjener 22 av 28 administrerende helsedirektører mer enn henne, skriver VG. Solberg tjener 1,63 millioner i året. Alle direktørene, med unntak av én, tjener mer enn helseminister Bent Høie (H), som har en lønn på 1,3 million.

Statsministeren ønsker ikke å kommentere sine tidligere uttalelsereller saken for øvrig.

I tillegg til skyhøye lønninger har mange fete sluttpakker. Lars Vorland (68), administrerende direktør i Helse Nord, har tre millioner i sluttpakke. Mens toppsjefene i helse Sør-Øst og Helse Midt-Norge, Cathrine Marie Lofthus (46) og Stig Slørdahl (59), kan ta med seg cirka to millioner når de slutter.

– Jeg har en jobb hvor jeg i utgangspunktet ikke har et sikkerhetsnett rundt meg. Hvis jeg gjør noe dumt, og styret mener jeg må gå, må jeg gå på dagen. Det er nok grunnen til at mange ledere i helse-Norge har en slik etterlønnsavtale. Ordningen kan selvfølgelig diskuteres, men jeg synes ikke den er urimelig, sier Vorland til VG.

Lofthus og Slørdahl har ingen kommentar til VGs artikkel.

SV, Sp og KrF vil kreve en full gjennomgang av helsetoppenes kontrakter og etterlønnsavtaler i Stortinget.

Det sier Nicholas Wilkinson, helsepolitisk talsperson i SV til VG. Han forventer støtte fra de andre Stortingspartiene.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere