NA24.no

AUF-leder Eskil Pedersen under AUFs sommerleir på Gulsrud.
AUF-leder Eskil Pedersen under AUFs sommerleir på Gulsrud. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

22. juli-effekten fortsetter for ungdomspartiene

Oslo (NTB): Før 22. juli 2011 hadde AUF 9.600 medlemmer. De siste årene har tallene ligget stabilt på over 13.000 medlemmer.

AUF-leder Eskil Pedersen sier til NRK at mange av dem som meldte seg inn i ungdomspartiet rett etter 22. juli 2011 har blitt værende.

– Veldig mange av dem som meldte seg inn som et svar på terrorhandlingene har nå blitt aktive AUF-ere. Dette fører til at vi får større innvirkning i moderpartiet, noe vi både benytter i fylkene og nasjonalt, forteller Pedersen. Han mener AUF har fått større gjennomslagskraft de siste årene, noe som igjen gir mer makt til ungdommer.

Også i Unge Høyre har medlemstallene økt etter terroren, sier leder Kristian Tonning Riise.

– Medlemstallene har økt ganske mye hvert år etter terroren rammet oss. Mange ungdommer kjente nok et behov for å engasjere seg, derfor meldte folk seg inn i de partiene de var mest enige i, sier Riise. Unge Høyre doblet medlemstallet sitt i 2011.

FpU-leder Atle Simonsen sier deres parti fikk en enorm økning i 2011, noe som satte medlemsrekord.

– Siden har vi hatt en nedgang, men en stor økning det siste året. Medlemstallet er høyere nå enn før 2010, sier Simonsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere