NA24.no

22. juli-ofre har fått utbetalt nesten 300 millioner

AUF-leder Eskil Pedersen ser 69 ballonger bli sendt opp under et arrangement til minne om de omkommende 22. juli 2011 på Utøya fredag.
AUF-leder Eskil Pedersen ser 69 ballonger bli sendt opp under et arrangement til minne om de omkommende 22. juli 2011 på Utøya fredag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
296 millioner kroner er så langt utbetalt i erstatning til 1.238 etterlatte og overlevende etter terroren på Utøya og Regjeringskvartalet.

Dette viser tall fra Kontoret for Voldsoffererstatning (KFV).

Flere søker fortsatt om erstatning snart tre år etter terrorangrepet 22. juli 2011, melder VG.

791 personer, som enten overlevde eller hadde familie som omkom på Utøya, har fått utbetalt 229.284.447 kroner. 447 personer har fått utbetalt 66.874.890 kroner etter bomben i Regjeringskvartalet, ifølge avisen.

- Siden nyttår har 30 personer fått innvilget erstatning, og vi regner med at det kommer tilleggssøknader når flere blir klar over hvordan dette påvirker dem i studier og arbeidsliv, sier Ivar André Holm, informasjonsansvarlig ved Kontoret for voldsoffererstatning, til avisen.

En del av dem som ble hardest skadd, har påklaget beløpet de er tilkjent. Årsaken er stort sprik mellom kravet og det KVF tilkjente.

- Man må forvente at beløpene går ytterligere opp. Det er kompliserte oppgjør, hvor ofrene er skadd for resten av livet etter terroren, sier bistandsadvokat Siv Hallgren.

Fjoråret ble et rekordår for utbetaling av voldsoffererstatning i Norge. Over en halv milliard kroner ble utbetalt i fjor, noen som i hovedsak skyldtes 22. juli-erstatningene, meldte NRK i januar. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere