NA24.no

Norges rikeste ordfører

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Denne ordføreren er ikke helt som andre ordførere. Han er god for nesten en halv milliard.

Ifølge Kapital er Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch Norges rikeste ordfører. Høyremannen er verdsatt til hele 480 millioner kroner av bladet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er eierposten i malingfabrikken Jotun som gjør at Gleditsch sitter på en såpass stor formue. Konsernet, som med tiden har blitt verdensomspennende, omsatte i fjor for nær ni milliarder kroner. Resultatet før skatt endte på småpene 768 millioner kroner.

- Ikke til salgs
Gleditsch eier aksjer både direkte og gjennom selskaper sammen med sine søsken og sin far, og det er i all hovedsak disse aksjepostene som Kapital har verdsatt til nærmere 480 millioner kroner.

- Tallet er nok nogenlunde riktig, men dette er ikke noe jeg har regnet på, sier Gleditsch til NA24.

- Dette er aksjer jeg har eid fra før jeg ble 18 år og som jeg fortsatt eier nå i en alder av 45. Jeg har ikke solgt en eneste aksje underveis, men tvert imot kjøpt eller arvet flere. Jeg har heller ikke til hensikt å selge noen av aksjene i tiden fremover, og dermed er ikke dette et tall jeg forholder meg til daglig eller bryr meg særlig om.

Startet av bestefaren
Det var bestefaren til Sandefjord-ordføreren som i sin tid var med på å starte malingfabrikken i Sandefjord, og familien er fortsatt sterkt representert på eierlisten og i styre og stell. Selv er Bjørn Ole Gleditsch representert i bedriftsforsamlingen. Han ser imidlertid ikke for seg en karriere i Jotun etter at det politiske livet er over.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å engasjere meg der, nei. Selskapet trenger de beste folkene, og jeg har andre prosjekter jeg driver med, sier Høyre-ordføreren.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere