NA24.no

Ansatte i riggselskapet COSL skal ha blitt orientert om oppsigelse via epost. Her ligger riggene COSL Rival og COSL Innovator ved kai på CCB på Ågotnes.
Ansatte i riggselskapet COSL skal ha blitt orientert om oppsigelse via epost. Her ligger riggene COSL Rival og COSL Innovator ved kai på CCB på Ågotnes. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

229 sagt opp på epost - truer med søksmål

Sist oppdatert:

Fagforeningen Safe har varslet søksmål mot det kinesiske riggselskapet COSL etter 229 ansatte ble sagt opp i sommer. Oppsigelsen kom først på epost, og det er dette Safe reagerer på.

Ifølge eposten skulle oppsigelsen tre i kraft fra 1. juli, men fagforeningen mener den datoen ikke kan gjelde, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi hevder at epost ikke oppfyller lovens krav til hvordan en oppsigelse skal sendes ut. De rekommanderte brevene ble ikke mottatt av de ansatte før etter 1. juli. Loven sier at oppsigelsesfristen begynner å løpe fra den 1. i måneden etter at oppsigelsen er mottatt. Da blir det feil av COSL å beregne oppsigelsesfristen fra 1. juli, mener advokat Elisabeth Bjelland i Safe.

Riggselskapets sjef i Norge, Jørgen Arnesen, sier verken bedriften eller de lokale fagforeningene – Industri Energi, Safe og DSO – kjenner seg igjen i fremstillingen om at de ansatte fikk oppsigelse på epost uten annen form for kontakt. Arnesen sier til Aftenbladet at bedriften og de tillitsvalgte har vært opptatt av å følge lover og spillereglene i arbeidslivet.

Det er tøffe tider i oljenæringen, blant annet som følge av lave oljepriser og færre investeringer. Oppsigelsene i COSL kom etter at Statoil kansellerte en kontrakt i juni.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere