2400 Statoil-ingeniører i fare

KUTTER KOSTNADER: Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil har et eget program - Statoil Technical Efficiency Program - som skal gjøre Statoils operasjonelle virksomhet mer kostnadseffektivt. Nå er en ny runde med kutt på vei.

KUTTER KOSTNADER: Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil har et eget program - Statoil Technical Efficiency Program - som skal gjøre Statoils operasjonelle virksomhet mer kostnadseffektivt. Nå er en ny runde med kutt på vei. Foto: Leon Neal (Afp)

Skal kutte opp mot 20 prosent av kostnadene innenfor det tekniske området.

I mai legges kuttforslagene i Statoil frem, skriver Dagens Næringsliv mandag. Det er Statoils tekniske område, der 12.000 ingeniører i dag er ansatt, som skal gjennomgås.

Det siste året har Statoil kuttet 1950 ansatte. De siste månedene har flere ekspertgrupper sett på hvordan man kan spare ytterligere årsverk.

Hovedtillitsvalgt i ingeniørorganisasjonen Nito, og ansattrepresentant i Statoil-styret, Stig Lægreid, bekrefter at Statoil vurderer inntil 20 prosent kutt innenfor tekniske områder.

Statoil selv ønsker ikke å gi noe estimat på hvor mange ansatte som kan måtte gå. Lægreid håper at Statoil skal slippe en ny runde med kutt på opp mot 2000 ansatte.

- Jeg håper da ikke det. Men at det får personellmessige konsekvenser for Statoils ingeniører er sannsynlig, sier Lægreid til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.