NA24.no

2400 Statoil-ingeniører i fare

KUTTER KOSTNADER: Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil har et eget program - Statoil Technical Efficiency Program - som skal gjøre Statoils operasjonelle virksomhet mer kostnadseffektivt. Nå er en ny runde med kutt på vei.
KUTTER KOSTNADER: Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil har et eget program - Statoil Technical Efficiency Program - som skal gjøre Statoils operasjonelle virksomhet mer kostnadseffektivt. Nå er en ny runde med kutt på vei. Foto: Leon Neal (Afp)
Skal kutte opp mot 20 prosent av kostnadene innenfor det tekniske området.

I mai legges kuttforslagene i Statoil frem, skriver Dagens Næringsliv mandag. Det er Statoils tekniske område, der 12.000 ingeniører i dag er ansatt, som skal gjennomgås.

Det siste året har Statoil kuttet 1950 ansatte. De siste månedene har flere ekspertgrupper sett på hvordan man kan spare ytterligere årsverk.

Hovedtillitsvalgt i ingeniørorganisasjonen Nito, og ansattrepresentant i Statoil-styret, Stig Lægreid, bekrefter at Statoil vurderer inntil 20 prosent kutt innenfor tekniske områder.

Statoil selv ønsker ikke å gi noe estimat på hvor mange ansatte som kan måtte gå. Lægreid håper at Statoil skal slippe en ny runde med kutt på opp mot 2000 ansatte.

- Jeg håper da ikke det. Men at det får personellmessige konsekvenser for Statoils ingeniører er sannsynlig, sier Lægreid til Dagens Næringsliv.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere