NA24.no

25 mill. dollar i belønning

Sist oppdatert:
Virgin-sjef sir Richard Branson sier at han gir 25 million dollar i belønning til de som redder jorden.

Sir Richard tilbød i dag 25 millioner dollar til forskere som finner en måte å hjelpe og redde verden fra klimaendringene.

NA24 - din næringslivsavis

Sjefen for flyselskapet Virgin Galactic, flankert av USAs tidligere visepresident Al Gore og andre miljøforkjempere, ber forskere om å finne en måte å fjerne klimagassene fra atmosfæren på.

Vil bevare Virgin Galactic
Ifølge The Guardian beskriver sir Richard prisen som den største som noen gang er tilbudt, og sammenlikner den med en konkurranse for å utvikle en nøyaktig målemetode. Han nekter for at jobben som flyselskapssjef innebærer at han ikke kan være involvert i miljøarbeid.

- La meg svare på flyselskapsspørsmålet. Jeg har et flyselskap. Jeg har råd til å gruse det selskapet i dag. Min familie har business i mobiltelefoner og andre bransjer, men dersom vi skulle gruse flyselskapet i dag, vil bare British Airways ta den ledige plassen.

- Superheltene kommer ikke
- Så det vi gjør er å sikre oss de mest karbondioksid-vennlige flyene. Vi sikrer oss at hundre prosent av profitten som vi tar fra transportselskapene legges tilbake i ting som prisen vi tilbød i dag.

Sir Richard er inspirert av James Lovelock, som utviklet Gaia-teorien. Teorien går ut på at verden allerede har bikket over.

- Vi har en trussel i dag. Vi må fortsatt overbevise mange folk om at denne trusselen er presserende og virkelig, og at det ikke er noen superhelter. Vi har bare vår egen oppfinnsomhet som vi kan stole på og må finne en måte å jobbe sammen på for å finne en god løsning, sier sir Richard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere