*Nettavisen* Økonomi.

25 mill. på ti sekunder

Supertrader Idar Vollvik tjente rått på oljemyggen DNO da børsen åpnet i morges. Følg kursen her.

10.04.06 12:53

Etter det NA24 kjenner til, har Idar Vollvik rundt fem millioner aksjer i DNO. Med en kursstigning på knappe ti prosent mandag morgen har den bergensbaserte trønderen en kraftig urealisert gevinst i selskapet.

NA24 - din nye næringslivsavis

DNO-aksjen føk rett i 54,50 kroner mandag morgen, opp over ti prosent fra børsslutt fredag. Det gir Vollvik 25 millioner kroner i urealisert gevinst.

Oljefunn
Lørdag ble det kjent at oljeselskapet har funnet olje i Nord-Irak, og som ventet gikk aksjen i taket ved børsåpning. Kursen var helt oppe i 56 kroner, men gikk litt tilbake, og var ved 10-tiden på 54,75 kroner.

Følg DNO-kursen her.

Selskapet informerte markedet i morges om at de har funnet olje i fem intervaller i Tawke 1-brønnen.

- Den første testproduksjonen av olje fra dette området er i første kvartal 2007, heter det i meldningen.

Administrerende direktør i DNO Helge Eide sa til NA24 lørdag at han var veldig positiv til nyhetene om funnet.

- Vi ser fram til å begynne produksjonstester, sier han.

Tradernes yndling
22. desember i fjor offentliggjorde DNO at selskapet hadde funnet olje i Irak. Aksjen føyk i været fra i overkant av 40 kroner, og var i løpet av lillejulaften oppe i hele 64 kroner.

I midten av januar skrev NA24 at det var politisk uenighet i Irak vedrørende oljeutvinningen og DNO-aksjen falt i løpet av noen dager med rundt 15 prosent.

DNO har siden vært tradernes nummer en-aksje på Oslo Børs. Aksjen omsettes flere dager mer enn giganten Statoil. En av de ivrigste traderne er Vollvik.

Tilfreds med DNO
Supertraderen Idar Vollvik har tidligere uttalt at han er en ivrig aksjonær i det bergenskbaserte oljeselskapet. På det meste har han sittet på rundt åtte millioner aksjer. Det går nesten ikke en dag uten at investoren kjøper eller selger DNO-aksjer.

Han gikk ut og forsvarte styreformann Berge Gerdt Larsen i forbindelse med at DNO-gründeren er siktet for grovt skattesvik.

- Alle vet hvor finurlige skatteregler vi har i Norge, og hvor mye de er endret de siste årene. Hva som er gjort bevisst eller ved en feiltagelse kan ikke jeg ta stilling til, sa Idar Vollvik til Dagens Næringsliv.

Nå har Vollvik gjort nok en kule i DNO, investoren som trader for rundt en milliard kroner om dagen .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag