*Nettavisen* Økonomi.

25 millioner til kampen mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen og stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) setter av 25 millioner kroner til flere sentre i kampen mot arbeidslivskriminalitet. Foto: Høyre

Regjeringen setter av 25 millioner kroner til flere sentre i kampen mot arbeidslivskriminalitet.

24.12.16 09:00

– Mafialignende virksomhet skal ikke få ødelegge norsk arbeidsliv. Vi intensiverer kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier justiskomitémedlem Hårek Elvenes (H) til NTB.

Stortingsrepresentanten understreker at et ryddig arbeidsliv er et viktig mål for regjeringen som i fjor la fram en strategi mot arbeidslivskriminalitet.

– Samarbeidet mellom de offentlige tilsyns- og kontrollmyndighetene er styrket og gjort mer systematisk. Det er blant annet opprettet egne samlokaliserte enheter mot arbeidslivskriminalitet i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand og Trondheim, sier Elevenes.

I statsbudsjettet for neste år er det bevilget 25 millioner kroner til to nye sentre. Politiet, skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav Kontroll og andre offentlige aktører, blant dem Kemneren og Tolletaten, inngår i samarbeidet.

– Jeg er fornøyd med at vi gjennom budsjettforliket fikk styrket innsatsen mot svart arbeid og den svarte økonomien. Det er den beste vaksinen mot sosial dumping og lyssky virksomhet, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag