250 sykehusansatte kan gå ut i streik

Fagforbundet Akademikerne vil ta ut 250 sykehusansatte i streik hvis ikke meklingen med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter fører fram. Fristen er natt til torsdag 25. september.

19.09.14 14:57

Meldingen om plassfratredelse for de 250 av de totalt 18.000 medlemmene kom fredag. Omtrent halvparten av dem er sykehusleger, mens de resterende er psykologer, økonomer, jurister, ingeniører og samfunnsvitere, får NTB opplyst.

Streikeuttaket omtales som moderat.

– Akademikerne er opptatt av at en eventuell konflikt skal ramme arbeidsgiver, og være til minst mulig skade for uskyldige tredjeparter. Vi er helt sikre på at dette uttaket ikke truer liv og helse, og vi vil ha en liberal praktisering av dispensasjonssøknader, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

Arbeidsstedene som blir berørt er Sykehuset Østfold og Oslo universitetssykehus, samt Sykehuspartner. Sistnevnte er en egen enhet i Helse sør-øst og omfatter sykehusene i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.