NA24.no

strømregning
strømregning Foto: Hafslund

25.000 rammet av strømrot

Sist oppdatert:
25.000 studenter i Oslo rammet av Hafslunds overfakturering.

Studentavisen Universitas meldte tirsdag at flere tusen leietagere i Kringsjå studentby får tilbakebetalt 20 millioner kroner som følge av at Hafslund har sendt for høye strømregninger. Flere tusen leietagere i Kringsjå studentby får betalt tilbake hele 20 millioner kroner.

Årsaken er at Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SIO) har kommet til enighet med Hafslund om en avtale etter overfaktureringen. Nå viser det seg at det ikke er bare Kringsjå studentby som er rammet. Nesten alle SiOs leietagere de siste åtte årene har betalt for mye i strøm.

Oppdaget i fjor
Universitas avslørte tidligere i år at Hafslund har overfakturert Kringsjå studentby siden 2003, og dermed skylder studentene mellom 15 og 20 millioner kroner. På det tidspunktet kom det frem at feilen rammet omtrent 9700 leietakere. Studentavisens siste avsløring viser at hele 25.000 leietakere har måttet betale for strømkaoset. Alle som har bodd i en av samskipnadens boliger mellom 2003 og 2009 har betalt for mye i strøm til SiO.

Studensamskipnaden i Oslo (SiO) skal lenge ha vært klar over at feilmålinger har rammet 25.000 leietakere helt siden feilen ble oppdaget i 2010.Hafslund og SiO har nå kommet til enighet om at strømselskapet skylder SiO bortimot 20 millioner kroner. Det inkluderer ekstrakostnadene som SiO vil påføres når de skal betale tilbake pengene til studentene.

Ikke alle får pengene tilbake
Ikke alle berørte studenter har krav på å få refundert det de måtte ha betalt for mye i husleie.

SiO uttaler til Universitas at samskipnaden ikke har et juridisk ansvar for å tilbakebetale leieboere fra før 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere