*Nettavisen* Økonomi.

250.000 for et nummer

Foto: Privat (Privat)

Noen har betalt enda mer.

05.01.11 21:26

Slår du inn 904 00 000 på telefonen er det Carl August Ellinger som svarer i den andre enden.

Nummerkombinasjonen er utvilsom ett av Norges letteste mobilnummer, og svært ettertraktet blant både privatpersoner og store selskaper.

- Jeg har hatt dette nummeret lenge. Kanskje omkring ti år, sier Ellinger til Nettavisen.

Telenor vill kjøpe det
Han vil ikke gi for mange detaljer om hvordan han fikk det spesielle nummeret, men kan avsløre at flere har tatt kontakt med han med ønske om å kjøpe det.

- En gang ble jeg ringt opp av Telenor som sa at de hadde en stor kunde som var interessert i mobilnummeret mitt. Først trodde jeg at det var tull, forteller Ellinger.

Men han fant fort ut at samtalen faktisk kom fra Telenorbygget på Fornebu i Oslo.

- De tilbød meg 25.000 kroner, men det synes jeg var en helt latterlig pris for et så unikt nummer. De sa da at de var villig til å strekke seg helt opp til 250.000 kroner. Jeg sa jeg skulle tenke på det, sier Ellinger, som fortsatt ikke har solgt mobilnummeret sitt til verken Telenor eller noen andre.

Ringer feil
Nå vurderer Ellinger derimot å selge det unike mobilnummeret.

- Det er alle disse klagetelefonene og feiloppringningene jeg får, ler Ellinger.

Det er spesielt folk på søken etter hjelp fra NetCom han sikter til. NetCom kundeservice for forsikring har nemlig telefonnummer 924 00 000 – med andre ord er det kun ett 2-tall som skiller dette og Ellingers private nummer.

- Jeg har til og med opplevd at NetCom har satt over kundene sine til meg. Spesielt på kvelden har jeg fått samtaler fra kundene deres. Jeg har tatt det opp med dem, men da de sier at det bare har tastet feil og ingenting er gjort med delt, sier Ellinger letter oppgitt.

Hva vil du vurdere å selge for da?

- Bare et bra bud – et fornuftig tilbud. Jeg har lyst at et stort firma skal kjøpe det, så det er noen som er litt seriøse som får det.

- Fett nummer
Foruten å bli kontaktet av Telenor har Ellinger mottatt flere mer eller mindre seriøse tilbud.

Blant annet skal en profilert eiendomsmegler ha blitt imponert over telefonnummeret og ville kjøpe det. Ellinger var på dette tidspunktet ikke interessert i å selge, men kan forstå at mange blir fascinert av hans mobilnummer.

- Alle sier det er et veldig fint nummer. Og hvor kult er det ikke å ha et så fett nummer? Folk blir veldig fascinert, og det er en fin måte å starte en prat på, påstår Ellinger.

Mange vil selge
Men Ellinger er langt fra alene om å ville selge mobilnummeret sitt. På nettsiden Gullnummer.no kan du lett få en oversikt over lette nummerkombinasjon som er til salgs. De dyreste numrene er priset så høyt som 400.000 kroner.

- I dag så er folk villig til å betale mye mer for et nummer. For nå har alle mobiler og er mer opptatt av å ha noe som er enkelt. For store selskap er det viktig å ha et nummer folk husker, slik at de lett kan komme til sentralbordet, sier Ellinger.

Og legger til:

- Alle husker nummeret mitt.

Tilbudt 600.000 kroner
En av de som har et enda enklere nummer enn Ellinger er Lars Ole Johansen, kjent fra VG-realityserien «Rikingen».

Klikk på bildet for å forstørre.

Ringer du 400 00 000 er det nemlig Johansen som svarer deg på andre enden, og Ellinger husker godt da Johansen sikret seg dette nummeret i 2001.

- Da jeg jobbet i Redningsselskapet fikk vi nummeret (400 00 000 red.anm.) fra Tele2 tror jeg. Det skulle auksjoneres bort i forbindelse med en innsamling, forklarer Ellinger.

Skarve 33.500 kroner betalte Johansen for det eksklusive nummeret – en liten sum å punge ut med, når man tenker på hvor mye eieren nå kan hanke inn om han velger å kvitte seg med det.

- Den gang var det dyrt, sier Johansen til Side2.

Han innrømmer at han synes det er kult å ha et så unikt nummer, og vurderer ikke å selge det i nærmeste fremtid.

- Det er flere som har prøvd å kjøpe det, og jeg har fått bud opp mot 600.000 kroner, forteller Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag