*Nettavisen* Økonomi.

254 permitteres i Hurum

Södra Cell Tofte Foto: (Google Maps)

Cellulosefabrikken Södra Cell Tofte permitterer 254 av 300 ansatte.

Det har vært en dårlig uke for fabrikkansatte i Norge denne uken. Torsdag la Norske Skog ned papirfabrikken på Follum i Ringerike, noe som førte til at 356 ansatte mistet jobben. Søndag reduseres cellulosefabrikken Södra Cell Toftes virksomhet ned til ett skift, og 3. juledag permitteres 254 ansatte.

- Vi må få bedre balanse. Mange bedrifter i næringen har redusert produksjonen. Dette rammer ikke bare oss, men alle, sier administrerende direktør Christen Grønvold-Hansen i Södra Cell Tofte til NTB.

Nyheten om permisjonene slår imidlertid neppe ned som noen bombe hos de ansatte.

- Vi har sett en klar nedgang i etterspørselen av det vi produserer iblant annet Kina, og så har det vært en veldig tydelig nedgang i etterspørselen i Europa den siste tiden. Vi vet ikke hvor lang tid det tar før markedet snur. Vi vet at kundene våre ute i verden har relativt lave lagre, så vi får håpe at markedet kommer i gang igjen, sa Grønvold-Hansen til NRK i slutten av november.

Klubbleder Jostein Sjaavaag er optimist på de ansattes vegne.

- Optimisten i meg tilsier at vi er i gang igjen i månedsskiftet januar/februar, sier han.

Det er den svenske skogeierforeningen Södra som eier fabrikken på Tofte. Fabrikken produserer årlig 400.000 tonn cellulose, som blant annet brukes i produksjon av kartong, skrivepapir og bleier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.