NA24.no

Södra Cell Tofte
Södra Cell Tofte (Google Maps)

254 permitteres i Hurum

Cellulosefabrikken Södra Cell Tofte permitterer 254 av 300 ansatte.

Det har vært en dårlig uke for fabrikkansatte i Norge denne uken. Torsdag la Norske Skog ned papirfabrikken på Follum i Ringerike, noe som førte til at 356 ansatte mistet jobben. Søndag reduseres cellulosefabrikken Södra Cell Toftes virksomhet ned til ett skift, og 3. juledag permitteres 254 ansatte.

- Vi må få bedre balanse. Mange bedrifter i næringen har redusert produksjonen. Dette rammer ikke bare oss, men alle, sier administrerende direktør Christen Grønvold-Hansen i Södra Cell Tofte til NTB.

Nyheten om permisjonene slår imidlertid neppe ned som noen bombe hos de ansatte.

- Vi har sett en klar nedgang i etterspørselen av det vi produserer iblant annet Kina, og så har det vært en veldig tydelig nedgang i etterspørselen i Europa den siste tiden. Vi vet ikke hvor lang tid det tar før markedet snur. Vi vet at kundene våre ute i verden har relativt lave lagre, så vi får håpe at markedet kommer i gang igjen, sa Grønvold-Hansen til NRK i slutten av november.

Klubbleder Jostein Sjaavaag er optimist på de ansattes vegne.

- Optimisten i meg tilsier at vi er i gang igjen i månedsskiftet januar/februar, sier han.

Det er den svenske skogeierforeningen Södra som eier fabrikken på Tofte. Fabrikken produserer årlig 400.000 tonn cellulose, som blant annet brukes i produksjon av kartong, skrivepapir og bleier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere