*Nettavisen* Økonomi.

26-åring pågrepet etter ellevill aksjehandel

Nederlandske Amstel Securities anslår at de har tapt 30 millioner kroner på svindelen. Amstel har kontorer blant annet i Amsterdam, London og Geneve. Foto: (Montasje: Facebook/Amstel Securities)

Christian Fredrik Aarnes kjøpte aksjer for 100 millioner uten egenkapital.

24.08.11 12:28

Det er en av de innerste i kretsen blant de unge, rike på Oslos vestkant som nå er pågrepet for aksjesvindel. Christian Fredrik Aarnes har vokst opp med, og er venner med, arvingene til blant andre Tvenge-, Røkke- og Sundt-familiene.

Det høytflyvende livet, med dyre biler og dyre leiligheter, har nå fått en bråstopp. En rekke meglerhus har tapt store penger på Aarnes, og onsdag gikk politiet til aksjon.

100 millioners tap
Problemene rundt 26-åringe Christian Fredrik Aarnes kom opp til overflaten da meglerhuset Neonet meldte om tap på 4,7 millioner kroner. Meglerhuset meldte samtidig at de hadde tatt sikkerhet i verdiene til 26-åringen.

Neonet er ikke alene. Nederlandske Amstel Securities anslår at de har tapt 30 millioner kroner på svindelen, men også DnB Nor Markets og Argo Securities, nåvæende Sparebank 1 Markets, har tapt store beløp på investorens herjinger.

- Han har hatt et enormt behov for å være vellykket. Jeg har opplevd at det har vært et stor gap mellom ambisjonene hans og realitetene, sier en person som kjenner Aarnes godt, til NA24.

Handlet uten egenkapital
Ifølge Finansavisen skal den unge investoren ha handlet aksjer for utrolige 100 millioner kroner, og det helt uten egenkapital.

Den siste tidens nedtur i aksjemarkedet skal ha ført til enorme tap for investoren. Ved 13-tiden tirsdag gjennomførte politiet en razzia i 26 åringens lokaler på Tjuvholmen. Onsdag skal leder ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, vurdere om hun skal fremstille 26-åringen for varetekt.

Revisor Claus Haavardsholm i FH Revisjon har allerede slått alarm, etter at 26-åringen angivelig skal ha forfalsket regnskapet sitt. Dette er gjort ved å klippe og lime revisorens signatur fra tidligere årsregnskap.

Også høyesterettsadvokat Hallvard Austlid hevder hans underskrift er forfalsket i forbindelse med svindelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.