NA24.no

Her er Høyres krisepakke

Sist oppdatert:
Med 15 milliarder kroner i skattekutt skal Høyre trygge jobbene.

Reduksjon av arbeidsgiveravgiften samt reduksjon av arveavgift og formuesskatt for familiebedrifter, samt skattekutt til arbeidstakere står i fokus når Høyre mandag presenterer sine forslag for å redusere virkningen av finanskrisen.

NA24 – din næringslivsavis

- Den økonomiske krisen har forverret seg siden regjeringens forrige krisepakke. Høyre lanserer derfor nye tiltak for å bedre lønnsomheten og trygge arbeidsplassene i små og store bedrifter. Ekstraordinære tider krever ekstraordinære tiltak, slår partiet fast i en pressemelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Pakken har en ramme på 15 milliarder kroner og brorparten tas av en reduksjon av arbeidsgiveravgiften med 2,5 prosent. Men dette er bare et midlertidig tiltak som skal gjelde fra 1. juli 2009 og ett år fram i tid. Besparelsen til norske bedrifter stipuleres til 11,6 milliarder kroner.

Øke minstefradraget
Det andre punktet er å reversere økningen i arveavgift og formuesskatt som regjeringen har i årets statsbudsjett. Dette vil sørge for en skattelette på 800 millioner kroner. De vil også øke minstefradraget med 3.500 kroner for alle ansatte, noe som tilsvarer en skattelette på 1,6 milliarder kroner.

I tillegg til dette vil Høyre gi mer til kunnskap og forskning i form av økte bevilgninger til universitet og høyskoler tilsvarende en halv milliard kroner, samt 200 millioner kroner til bedriftsintern opplæring.

Det foreslås også et program for basiskompetanse i arbeidslivet, med en kostnadsramme på 100 millioner kroner samt et opplegg for lese, skrive- og regneopplæring i kommunene med 50 millioner kroner. I tillegg styrke SkatteFUNN ordningen. Til sammen 1,4 milliarder kroner ekstra.

Tjener du nok?
På tjenesten NA24 MinInntekt kan du finne ut om du tjener nok og hvor mye du tjener i forhold til andre som deg.

Basert på flere tusen andre profiler og en rekke faktorer, som for eksempel yrke, hvor i landet du bor, kjønn, alder og så videre, kan vi regne ut ganske nøyaktig hvordan lønnen din burde være i forhold til andre personer med samme bakgrunn.

MinInntekt finner du her

Dagpengekalkulator
Er din arbeidsplass i fare?

Her kan du beregne hvor mye du får i dagpenger fra Nav:

Din årslønn:
Antall barn under 18 år:
Dagpenger:
Utbetalt i snitt per måned før skatt:

NA24s kalkulator legger til grunn at man har vært i full jobb året før. Mottar man dagpenger i mer enn åtte uker får man også feriepenger. Dette er ikke tatt hensyn til i beregningen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere