NA24.no

28.000 mødre tjener på å ikke jobbe

Mødre, bevisst eller ubevisst, støtter gjerne mer opp om sine sønner enn døtre.
Mødre, bevisst eller ubevisst, støtter gjerne mer opp om sine sønner enn døtre. (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen, Scanpix)
Sist oppdatert:
Får bedre betalt for å være hjemme enn på jobb.

Det skal lønne seg å jobbe. Det er hele grunnlaget for det nye pensjonssystemet som er innført.

- Det er et sentralt mål med den nye alderspensjonen i folketrygden at den har gode arbeidsinsentiver, men også andre mål er viktige, sier Jan-Erik Støstad, statsekretær i arbeids- og inkluderingsdepartementet, til Aftenposten.

For mange kvinner med barn under seks år blir opptjeningen av pensjon den samme om de er ute i arbeidslivet eller er hjemmearbeidende med små barn.

Tidligere fikk hjemmeværende mødre en pensjonsopptjening tilsvarende 4 G, men dette beløpet er hevet til 4,5 G, eller 336.000 kroner i året i det nye pensjonssytemet.

- Alle som mottar barnetrygd for barn under seks år, vil automatisk få beregnet en pensjonsgivende «papirinntekt» på 4,5 G i det nye systemet, skriver Aftenposten.

Resultatet er at 28.000 lavtlønnede vil ha en høyere pensjonsopptjening ved å være hjemme med barna, enn de ville fått ved å jobbe.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere