NA24.no

2.966.776 personer på Gardermoen

(OSL)
Sist oppdatert:
Nordmenn flyr i hopetall ut og inn av landet.

Det var rekordvekst i flytrafikken i januar. Siste måned reiste i alt 2.966.776 passasjerer til eller fra en av Avinors flyplasser. Dette er en vekst på 8,8 prosent i forhold til januar i fjor og mer enn 4 prosent over samme måned i rekordåret 2008.

Prosentvis er veksten jevnt fordelt på innlands- og utlandstrafikken med henholdsvis 8,5 prosent vekst på innland og 9,7 på utland, heter det i meldingen fra Luftfartsverket.

Veksten i antall flybevegelser var totalt på 2,6 prosent i forhold til januar i fjor, hvorav 5,6 på utland og 1,7 på innland, heter det.

Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn, Gardermoen, hadde en vekst på 9,6 prosent i forhold til fjoråret. På Bergen lufthavn, Flesland var veksten 8,4 prosent, på Stavanger lufthavn, Sola 7,8 prosent og på Trondheim lufthavn, Værnes 7,6 prosent.

De regionale lufthavnene hadde i snitt en vekst på 7,5 prosent. På de minste lokale lufthavnene var veksten i snitt 11,5 prosent .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere