Dette ble kjent på allmøter for ansatte i Tromsø og Nordkjosbotn torsdag, skriver Nord24 , som siterer nettstedet itromsø.no.

– Vi ender opp med å kutte 30 årsverk, eller cirka 25 prosent, av de 124 årsverkene vi har i dag, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri.

Bakgrunn: Mack etter Rema-møte: Fortsatt meget alvorlig

Les også: Folkeopprør mot Rema 1000 i sosiale medier: – Boikotter heretter Rema grunnet bestevenn-strategien

Les også: Mack frykter Rema-nekt kan føre til oppsigelser

Han sier at det er den manglende Rema-avtalen som ligger bak, og at den fører til et inntektsbortfall på flere titalls millioner kroner.

– Det blir et stort inntektsbortfall uavhengig av om det blir en enighet med Rema om en begrenset avtale eller ei. Dialogen er ikke avsluttet, men det ligger uansett an til et så stort inntektsbortfall at vi på kort sikt ikke vil klare å kompensere for dette med nye inntekter. For å bevare vår handlefrihet og sikre at vi har skjebnen i egne hender, så må vi kutte kostnader så langt inn at det gjør vondt over alt. Men samtidig som vi skjærer, er vi avhengig av gradvis å øke inntektene på andre områder, sier Bredrup.

Les også: Her er Rema 1000s nei-liste

Les også: Rema 1000 skal selge Mack-øl i Nord-Norge

Kuttene skal fordeles med litt over halvparten på produksjon og lager – mens resten kommer i salg og administrasjon. (©NTB)

Les også: Rema 1000-butikk tapte en halv million på Rema-boikott