NA24.no

(Scanpix)

300 i sikte

Sist oppdatert:
Solid oppgang på Oslo Børs tirsdag.

Børsene klatrer videre etter den sterke ukestarten i går. Markedet nærmer seg nå med stormskritt den magiske 300-grensen.

NA24 – din næringslivsavis

Hovedindeksen steg 2,33 prosent til 293,59 poeng tirsdag.

Oljeprisen fortsetter oppgangen. Septemberkontrakten for et fat nordsjøolje omsettes for 67,12 dollar på råvarebørsen i London.

Flere av børslokomotivene steg markert. StatoilHydro gikk opp 1,24 prosent til 130,29 kroner, mens Seadrill endte opp 4,97 prosent til 97,60 kroner.

DnB NOR dunket opp 6,85 prosent til 54,45, mens dagens vinner ble Eltek som steg 11,14 prosent.

Hydro solid opp
Norsk Hydro, som legger frem sin rapport for andre kvartal onsdag morgen, klatret 5,25 prosent til 32,85 kroner.

Norsk Hydro er ventet et negativt resultat før skatt på 690 millioner norske kroner, ifølge Six Estimates enkét som inneholder estimater fra syv analytikere. Analytikerne tror dermed på en kraftig nedgang i forhold til i fjor.

Global opptur
Det siste døgnet har både børsene i USA og Asia klatret videre, drevet av stor optimisme, bedre enn ventede selskapsresultater og økte råvarepriser.

Følg verdens aksjemarkeder her

– Jeg mener det er klart at resesjonen er over. Tilliten er tilbake. Det vi har sett det siste kvartalet er at ting har begynt å starte igjen, og at ordrene kommer tilbake, sier Aberdeen Asset Managment sin sjef i Singapore, Chong Yoon Chou i et intervju med Bloomberg TV.

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 1,3 prosent til 106,12 poeng i Tokyo, og ligger dermed an til den sjette dagen på rad med oppgang. Holder indeksen nivået til stengetid tirsdag vil den være på nivå med der den lå i begynnelsen av oktober i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere