*Nettavisen* Økonomi.

30.000 jobber kan ryke

Foto: (Scanpix)

Bankkjempen Citigroups spareplan blir omfattende.

04.03.08 12:53

- Citigroups bemanningsreduksjoner kan omfatte så mange som 30.000 ansatte de neste 12-18 månedene, melder nyhetskanalen CNBC.

NA24 - din næringslivsavis

De drastiske tiltakene iverksettes på grunn av finanskjempens milliardtap på subprimerelaterte investeringer.

10 prosent
Tidligere har det vært forventet at opptil 24.000 jobber kan ryke i bankkjempen, og bankens toppledelse med Vikram S. Pandit i spissen arbeider nå med et massivt innsparingsprogram. Kilder tett på bankens ledelse sier til CNBC at det tas høyde for å redusere 10 prosent av bankens arbeidskraft på 320.000 ansatte.

Kuttene er forventet å inntre i løpet av de neste 12-18 månedene.

Citigroup tapte 9,3 milliarder dollar, i underkant av 82 milliarder kroner eller 1,99 dollar per aksje i fjerde kvartal.

Citigroup tok nedskrivninger på 18,1 milliarder dollar i fjerde kvartal, eller om lag 100 milliarder kroner på grunn av tap i det havarerte subprime-markedet i USA. Det var Citi som hadde snekret sammen de famøse investeringsprospektene som flere nordlandskommuner rotet seg inn i.

Kutter estimatene
Analytikere forventer at det kommer nye milliardnedskrivninger fra kjempen.

Merrill Lynch skriver ifølge Bloomberg News i et notat i dag at de forventer nye milliardnedskrivninger fra Citi i første kvartal. Estimatet for første kvartal ble kuttet fra pluss 0,55 dollar per aksje til et tap på 1,66 dollar per aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.