*Nettavisen* Økonomi.

300.000 falske euromynter beslaglagt i Italia

Italiensk påtalemyndighet forteller at de kinesiske euroforfalskningene var av svært høy kvalitet. Foto: Frank May (NTB scanpix)

Italiensk politi beslagla fredag over en halv million euro i falske, kinesiskproduserte mynter fra en konteiner i havnebyen Napoli.

Myntbeslaget er det største i euroens tolv år lange historie, ifølge statsadvokat Calogero Ferrara i Palermo. Tolv personer er pågrepet, blant dem fire kinesiske statsborgere.

– Dette er forfalskninger av høy kvalitet, produsert på en hemmelig kinesisk myntfabrikk, og klar til å spres i det italienske markedet midt i julehandelens innspurt, heter det i fengslingskjennelsen.

Det var både 1- og 2-euromynter blant de 306.000 myntene som ble funnet i en skipskonteiner, ifølge Ferrara. Han beskriver de kinesiske 2-euromyntene som et perfekt produkt som det blotte øye umulig kan skille fra et ekte eksemplar av mynten.

Dersom myntene hadde vært ekte, hadde den totale verdien deres vært på drøyt 5 millioner kroner. Italia, og spesielt området rundt Napoli, er et arnested for falske penger, men dette er første gang myndighetene mener å ha funnet forfalskninger laget i Kina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag