NA24.no

NRK tatt med buksene nede

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ryktene om partiskhet har blitt bekreftet.

En fersk forskningsrapport fra BI beviser at NRK var partiske i valgdekningen i 2005. FrP kaller det et demokratisk problem i en melding.

- Denne rapporten beviser at ARK, (arbeiderpartiets rikskringkasting) eksisterer. Det er ikke bare svært pinlig for redaksjonsledelsen i NRK, men også et demokratisk problem, sier Øyvind Korsberg, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet (FrP).

Magne Martin Haug, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Haavard Koppang, førsteamanuensis ved BI og Jan Svennevig, professor ved Universitetet i Oslo, har studert valgkampen fra 2005. Konklusjonen i rapporten viser at NRK var partiske til fordel for de rødgrønne i valgutspørringene.

- NRK var mest positive til Senterpartiet og Arbeiderpartiet, ifølge Forskning.no

Partisk statskanal
Stortingsrepresentanten er lite imponert over funnene i rapporten. Og legger opp til at slike avsløringer skal få konsekvenser.

- Dette er svært alvorlig og en sak som må få etterspill. At det kan bevises at statens TV-kanal er partisk til fordel for partier, uansett hvilket parti det gjelder, er alvorlig. Det går på tilliten løs, sier Korsberg.

- TV er folk flest sin primære informasjonskilde for politikk i valgkampen. At NRK, som er den desidert største kanalen, har skjevhet i sin politiske dekning kan til syvende og sist være med på avgjøre valget.

Oppvask
FrP krever nå en fullstendig oppvask internt i NRK for å få bukt med det han kaller en ukultur.

- FrP vil kreve at kringkastingssjefen rapporterer om hvilke tiltak han iverksetter for å hindre at dette skjer igjen. Vi står foran et viktig valg, da må vi kunne stole på NRK, sier han.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere