NA24.no

Denne kostet 17 millioner

(DnB Nor)
Sist oppdatert:
Og nå skal DnB (uten Nor) bruke ytterligere 150 millioner på å pynte nettsider, filialer og visittkort med den nye logoen.

Det er arkitektkontoret Snøhetta som har designet storbankens nye logo. Ifølge Dagens Næringsliv (DN) er prislappen på nærmere 17 millioner kroner.

I november forenkler DnB Nor navn til bare DNB (med store bokstaver). Også Vital Forsikring og Postbanken får det «nye» navnet.

Dette ble bestemt i fjor. I går lanserte konsernet den nye logoen, som ble påbegynt på Snøhettas kontorer i april. Både konsernledelsen og styret sklal ha hatt et ord med i laget under utformingen.

I november rulles den nye logoen ut over hele konsernet. Prislappen blir ifølge DN drøyt 150 millioner kroner.

- Når digitale rammeverk, visittkort og skilter på over 200 filialer landet rundt skal skiftes ut, ruller kronene raskt. Dette sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen til avisen.

NA24 forsøkte torsdag morgen å kontakte DnB Nor - uten å lykkes. Hverken Trond Bentestuen, Thomas Midteide (informasjonsdirektør) eller Aud-Helen Rasmussen (informasjonssjef) svarte.

På Facebook
På konsernets Facebook-side - hvor bildet i denne artikkelen er lagt ut - går debatten allerede friskt:

Håper dere ikke brukte for mye penger på den "logoen" ;)
Sindre Marken

80-tallet ringte, det vil ha tilbake looken sin! Har dere betalt for design av denne? Dere har blitt ranet!!!!
Taranenko

Heileten av den visuelle profilen blir sikkert bra. Har aldri tvilt på Snøhetta :)
Henrik Samuelsen

Endelig :)) Mye lettere og enklere!! Det er godt bedrifter forandrer seg litt i takt med resten av verden!! Gratulerer med en jobb vel utført :)) Hilsen en veldig fornøyd DnB kunde!
Tore Andre Treffen

150 millioner folkens koster logobytte og det er vi kunder som må betale for festen:(
Elisabeth Konradsen

At en logo i det hele tatt kan koste 13 mill må være noe av det sjukeste jeg noensinne har hørt. Hva i all verden forsvarer den prisen? Ikke en fet logo i hvertfall. Jeg har et program som heter AAA logo. En hvilken som helst medarbeider hos dere hadde klart å lage en minst like od logo som den der, ved hjelp av deg programmet.
Eirik Tobias

Trenger du ny logo? Legg jobben ut på anbud på NA24s anbudstjeneste MittOppdrag.no, så blir prisen garantert lavere enn 17 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere