NA24.no

(Montasje: Scanpix)

- Han er beviset på grådighets- og gribbekulturen

Sist oppdatert:
- Han viser, som alle sosialister, en grådighet for å berike seg selv og sine sosialistiske trosfeller, på bekostning av skattebetalernes penger, sier Øystein Stray Spetalen.

Norges fremste aksjeinvestor Øystein Stray Spetalen er evig takknemlig for barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken.

- Lysbakken er vår venn. Han er en drøm for alle liberale og frittenkende personer. Han er beviset på grådighets- og gribbekulturen som du ser på den kommunistiske og ytterste venstrefløy i norsk politikk, sier Spetalen til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Lysbakken må fortsette, mener Spetalen.

Sosialister er grådige

- Han viser som alle sosialister en grådighet for å berike seg selv og sine sosialistiske trosfeller, på bekostning av skattebetalerens penger, sier Spetalen.

- Åpner dette for et Heikki Holmås comeback?

- Nei, nei. Det må ikke skje. Tusen takk til Holmås for at han trakk seg. Han må ikke tilbake, sier Spetalen.

Kranglet tidligere
Spetalen har også tidligere uttalte seg om Lysbakken.

Det hele startet med at Spetalen kalte Lysbakken for «en samfunnsfiende», og Lysbakken slo tilbake.

- Jeg er veldig glad for at Spetalen kritiserer meg, for det ville være trist hvis et sosialistisk parti ikke var kontroversielt blant folk som primært er opptatt av at de rikeste skal bli enda rikere, sa Lysbakken.

Uttalelsene fikk Spetalen igjen til å fyre løs mot SV-toppen.

- Det at jeg er opptatt av å bli enda rikere, bidrar til at jeg betaler i alle fall like mye i skatt til fellesskapet per år som samtlige deltakere på SV sitt landsmøte gjør til sammen, sa Spetalen til Nettavisen.

Les mer:- Jeg betaler mer skatt enn alle i SV til sammen

Statssekretær ansvarlig

Onsdag ble det kjent at det var statssekretær Kirsti Bergstø og tidligere leder av SVs ungdomsorganisasjon SU, som tildelte støtte til eget ungdomsparti SU. og hvor Jenteforsvaret springer ut av.

STATSSEKRETÆR TILDELT PENGER TIL SINE EGNE

Saken har ført til kraftig kritikk av barneminister og sannsynlig påtroppende SV-leder Audun Lysbakken. Organisasjonen ble før jul tildelt 154.000 kroner for å arrangere kurs i grensesetting og selvforsvar for jenter.

Lysbakken ble advart mot å gi penger til Jenteforsvaret av embetsverket i eget departement.

- Det kan reises spørsmål fra omgivelsene knyttet til å innvilge midler til ungdomspartiet til den sittende politiske ledelse, heter det i et internt notat fra en saksbehandler i departementet til statssekretær Kirsti Bergstø.

Onsdag ble det kjent at opposisjonen vil åpne kontrollsak mot barneministeren.

Her er departementets brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen (pdf)

Stoltenberg grep inn overfor Lysbakken
Ifølge Dagbladet var det statsminister Jens Stoltenberg som ga Audun Lysbakken råd om hvordan han skulle rydde opp etter bråket rundt tildelingen av de såkalte selvforsvarsmidlene.

- Vi har diskutert denne saken i underutvalget, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Statsministerens kontorog Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) skal ha hatt enn løpende diskusjon rundt håndteringen av saken.

- Vi har bistått litt i håndteringen. BLD har lagt fram hvordan de vil håndtere saken, og vi har gitt våre vurderinger av det, sier Stoltenberg.

- Det er bra at Lysbakken beklager håndteringen, og at han nå iverksetter tiltak for å sikre at dette ikke vil skje igjen, sier han.

Statsministeren har hele tiden gjort det klart at han har tillit til Lysbakken.

Lysbakken: - Har tillit til Bergstø
Lysbakken har fortsatt tillit til sin statssekretær, men hvor lenge det holder er usikkert. Flere synsere tror hun snart kan komme til å trekke seg. Et intern dokumentene som Lysbakken offentliggjorde onsdag, etterlater et inntrykk av at det var Bergstø og ikke statsråden selv som trumfet igjennom den omstridte pengebevilgningen til Jenteforsvaret.

Også departementets andre statssekretær, Henriette Westhrin, ser ut til å ha spilt en aktiv rolle i prosessen som endte med full overprøving av eget embetsverk.

Både SV-kjenner Frank Rossavik og Minerva-kommentator Jon Arild Snoen har kommet på banen og ment at det kun er snakk om tid før Bergstø må trekke seg.

Inntil videre har Lysbakken full tillit til Bergstø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere