NA24.no

Krever 100.000 i Stavanger-tillegg

Sist oppdatert:
Utdanningsforbundet i Stavanger med årets råeste lønnskrav?

Utdanningsforbundet i Stavanger krever 100.000 kroner i lokalt lønnstillegg for førskolelærere og lærere som tar jobb i oljehovedstaden, skriver Stavanger Aftenblad mandag.

Ifølge leder, Eivind Rygh, er det stadig flere eksempler på at lærere som har søkt jobb i kommunen, må takke nei på grunn av skyhøye boligpriser. Han forteller at nyutdannete lærere ikke har sjans å komme seg inn på boligmarkedet i Stavanger med dagens lønn.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Forbundet frykter mangel på kompetente lærere etterhvert som de eldre går av. Allerede i dag sliter Stavanger med en høy andel ufaglærte lærere ved byens førskoler og barnehager.

Minimum 100.000 kroner ekstra
Utdanningsforbundet vil nå jobbe for at alle lærere i byen skal få et Stavanger-tillegg på minimum 100.000 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Fra før har forbundet fått politikerne med å vedta et annet rekrutteringsmiddel. Stavanger kommune skal skaffe og leie ut overgangsboliger som et virkemiddel for rekruttere førskolelærere til byen.

Galopperende boligpriser
NA24 har i flere artikler fokusert på de galopperende boligprisene i Stavanger og omegn. Den skyhøye aktiviteten i oljesektoren gir seg utslag i både høye lønninger og et svært presset boligmarked.

I mai 2011 kostet en leilighet i Stavanger på 80 kvadratmeter 41.400 kroner per kvadratmeter. Det var dyrest i landet. En enebolig kostet 32.100 per kvadratmeter. Det var nest dyrest, etter Oslo, ifølge tall fra landets eiendomsmeglere.

Har ikke råd til å bo i Stavanger
Sjefredaktør, Tom Hetland, i Stavanger Aftenblad, er bekymret.

- Hvis man ser bort fra Oslo, er gapet mellom fattig og rik større i Stavanger enn i de andre storbyene i Norge. Gapet gjør det verre å være fattig, noe utviklingen i boligprisene bidrar til, sa Hetland til NA24 i et intervju høsten 2011.

En effekt av boligprisutviklingen er at bosettingsmønsteret endrer seg raskere enn det som godt er.

- Stadig flere må melde pass overfor bokostnadene i oljehovedstaden. Særlig gjelder dette unge og enslige forsørgere. Men også par med normale inntekter vil slite med prisene som nå gjelder, sier Hetland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere