NA24.no

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Skattepengene kommer senere

Sist oppdatert:
Aner ikke når pengene kommer på konto.

I 2011 fikk tre fjerdedeler av de som hadde skattepenger til gode pengene på konto fredag 24. juni. Les mer i saken: Festhelg for 2,2 millioner nordmenn.

I år er oppgjørsdatoen for det første skatteoppgjøret 25. juni.

- Første skatteoppgjør kommer i år mandag 25. juni. Fra siste uken i juli blir det løpende oppgjør frem til onsdag 17.oktober, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten Anette Bjerke til NA24.

Kan ikke si når
Hun kan ikke svare på hvilken dag du får skattepengene dine inn på konto.

- Det er dessverre ikke mulig for våre veiledere å vite hvilket tidspunkt saksbehandler blir ferdig med å behandle akkurat din selvangivelse, og dermed når skatteoppgjøret ditt er klart, sier Bjerke.

Ifølge skatteloven har landets kemnere tre uker på seg fra skatteoppgjøret ditt er ferdig til å føre pengene inn på kontoen din. Det betyr at dersom du får oppgjøret mandag 25. juni kan du måtte vente til mandag 16. juli før pengene er på konto.

Kemneren svarer på spørsmål
Det er skatteoppkreveren (kemner/kommunekasserer) som betaler ut alle tilgodebeløp og krever inn restskatt.

Bjerke opplyser at den enkelte kan kontakte kemneren i sin kommune ved spørsmål om utbetaling av tilgodebeløp eller innbetaling av restskatt.

- Kemneren kan imidlertid ikke svare deg på akkurat når tilgodebeløp ubetales, sier Bjerke.

Skatteoppgjøret inneholder opplysninger om hvilken formue og inntekt det er beregnet skatt av, hvor mye arbeidsgiveren din har trukket i skatt, samt om du har betalt for mye eller for lite.

Husk riktig kontonummer
For å få tilgang til skattepengene er det viktig at du har informert Skatteetaten om riktig kontonummer. Frist for å endre kontonummer er 15. mai 2012. For næringsdrivende er fristen 31. mai.

Ønsker du at pengene kommer på et annet kontonummer enn det som er oppgitt i selvangivelsen, kan du gå frem på to måter.

Å endre kontonummer kan du gjøre Skatteetatens nettside via Altinn.

Dersom overnevnte frist for å endre kontonummer er utløpt, du kan ringe skatteoppkreveren i kommunen din.

Skatteoppkreveren har normalt mulighet for å endre kontonummeret frem til en uke før dato for skatteoppgjøret.

Utbetaling kun til godkjente kontoer
Skatteoppkreveren kan ikke sette beløpet inn på annen bankkonto enn de kontoene som er godkjent på forhånd. Det er som hovedregel slik at det kun er kontoer som vedkommende selv eier, man kan få tilbakebetalt skatt på. Dette er for å sikre at beløpet blir utbetalt til rett person. Noen kontoer er ikke egnet til utbetaling av skattepenger. Det er bl.a. utlånskontoer, kredittkortkontoer og sperrede kontoer.

Utbetalingskort
Dersom Skatteetaten ikke har noen bankopplysninger på deg, eller du ikke har en egnet konto, får du tilsendt et utbetalingskort. Dette kan heves på postkontor og i de fleste banker. Hvis du ikke ønsker utbetalingskort til neste år, og årsaken til at du har fått tilsendt utbetalingskort er at du har en kontotype som ikke er godkjent for utbetaling av skattepenger, må du kontakte banken og opprette ny konto som kan brukes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere