*Nettavisen* Økonomi.

34-åring mektigst i engelsk presse

Foto: (Scanpix)

Tross alderen er han sjef for blant annet The Times og The Sun.

08.12.07 11:44

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mye tyder på at mediemogulen Rupert Murdoch er å på vei inn i pensjonstiden. Han har nemlig overlatt roret for store deler av mediekonglomeratet til sin sønn James Murdoch, ifølge BBC.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Den 34 år gamle sønnen har fått ansvaret for selskapets engelske aviser, noe som inkluderer storavisene The Times og The Sun, samt den asiatiske tv-armen, Star TV. Noe som gjør den unge mannen til den mektigste i engelsk presse.

For å overta stillingen han nå har fått av faren sin forlater han sin nåværende posisjon som toppsjef i BSkyB, som News Corp. eier 39 prosent av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PIERRE VERDY (AFP/Scanpix)

- James er en talentfull og bevist direktør med en sjelden blanding av internasjonalt perspektiv og dyp, selvlært erfaring om å forbedre driftsresultatene, sier Rupert Murdoch.

Og det er ingen hvem som helst James nå går i fotsporene til. Rupert Murdoch er nemlig kåret til verdens nest mektigste næringslivsleder av Fortune Magazine, da han med sitt mediekonglomerat News Corp. blant annet har kontrollen over Fox News, New York Post, MySpace og Wall Street Journal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.