Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

34 kvadratmeter solgt til 3,9 millioner kroner

BY-IDYLL: Denne lille hytta på Bleikøya var den første som dukket opp for salg på disse øyene i Oslos havnebasseng denne sesongen. Bleikøya ligger øst for Hovedøya i Oslofjorden, og med fjordbåten fra Aker brygge tar det 15 minutter.
BY-IDYLL: Denne lille hytta på Bleikøya var den første som dukket opp for salg på disse øyene i Oslos havnebasseng denne sesongen. Bleikøya ligger øst for Hovedøya i Oslofjorden, og med fjordbåten fra Aker brygge tar det 15 minutter. Foto: Tor Lie (Eie)
Sist oppdatert:
Hytte med utedo solgt for 3,9 millioner.

Nettavisen har tidligere skrevet om hytta på 34 kvadratmeter i indre Oslofjorden som ble lagt ut til fire millioner kroner. Fredag ettermiddag ble den solgt for 3.910.000 kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 115.000 kroner.

- Er selger fornøyd?

- Ja, absolutt. Det er en stiv pris for denne eiendommen, sier megler Marius Berger i meglerfirmaet Eie til Nettavisen.

Hytta kan skilte med sjøutsikt, skjermet uteplass med overbygd utekjøkken, gode solforhold, egen badebrygge i sameiet og 15 minutters fergetur til Aker brygge, men hytta er på beskjedne 34 kvadratmeter. I 1. etasje er det åpen kjøkken-stue og ett soverom. I tillegg er det hems med flere sengeplasser. Hytta har utedusj og tørrklosett på utsiden.

Du kan lese mer om hytta som nå er solgt, her: Hytta har ett soverom og utedo - pris fire millioner kroner

Uvanlig høyt tall

Berger sier at han aldri har sett en så stor interesse for hytter på øyene i Indre Oslofjorden som nå.

- 51 interessenter fikk tilsendt salgsoppgaven, og Finn-annonsen hadde 28.700 klikk. Det er et tall jeg aldri tidligere har vært oppe i. Tidligere har jeg sett 18.000-19.000 klikk, sier Berger.

Stor interesse

Interessen er spesielt stor for hytter på øyene Bleikøy, Lindøya og Nakkholmen i Indre Oslofjorden. Mens det i 2014 lå inne 100 autosøk på hytte på disse øyene, er det i dag 651 autosøk på disse attraktive hyttene.

- Prisen for en hytte er fra 2,9 til fem millioner kroner. Prisrekorden i dag er 4,9 millioner, men kommer den rette hytten på markedet, vil vi se fem-tallet, sier Berger. Han sier at tilbudet av disse hyttene varierer sterkt. Hvert år kommer fra tre til 12 hytter på markedet. I skrivende stund er én hytte til salgs på øyene.

- Hvem kjøper disse hyttene?

- Snakker vi om Indre Oslofjord generelt (fra Drøbak og innover) så bor 95 prosent av kjøperne i Oslo. Snakker vi bare om Bleikøy, Lindøya og Nakkholmen, så bor alle i Oslo. Det er brukervennligheten som gjør disse hyttene populære. Nærheten til byen, konstaterer Berger.

På Bleikøya øst for Hovedøya i Oslofjorden tok arbeiderklassen seg til rette med hyttebygging på 1920- og 30-tallet. De enkle plankehyttene her ble ikke bygget for å vare evig, og så sent som i 1981 kom de første festeavtalene på plass. Nå er disse småhyttene svært attraktive og går for høye priser.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!