NA24.no

Kollen-villa på tvangssalg

(google)
Sist oppdatert:
Mulig superrabatt på den tidligere Kværner-toppen luksusvilla.

Den eklsklusive murvillaen i Hospitsveien 21 i Holmenkollåsen tilhører den en gang så mektige Kværner-sjefen Erik Tønseth.

Bolighandel1: Selg uten megler

Boligen ble første gang forsøkt solgt for 22,5 millioner kroner ifjor. Prisen ble så kuttet til 20 millioner uten at man fant en kjøper.

Tvangssalg
Nå er det besluttet at eiendommen skal tvangsselges. Det kan borge for en pris godt under 20 millioner.

Erik Tønseth var på toppen av sin karriere som konsernsjef i Kværner på midten av nittitallet. I 1997 frontet han det spektakulære oppkjøpet av den britiske entreprenørgiganten Trafalgar House.

Kværner gapte for høyt.

Oppkjøpet markerte starten på en lengre nedtur.Tønseth forlot sjefsstolen i Kværner i oktober 1998. Han fikk med seg en etterlønn på 23 millioner kroner - tidenes største fallskjerm til da.

LES OGSÅ:Slåss om skattemillioner

Etter Kværner-tiden hadde Tønseth ulike roller i norsk næringsliv. Med betydelige midler var han også privat investor.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Men også her gikk det utforbakke. I 2007 måtte Tønseth selge prakteiendommen han hadde kjøpt i Holmenkollveien 19 for 6,2 millioner i 1993. Også her kom det til tvangssalg.

Blant de dyreste
Det forhindret imidlertid ikke at Tønseth fikk hele 60 millioner for eiendommen da han solgte til eiendomsinvestor Trygve Bjerke. Tønseth hadde lagt ned mange millioner i oppussing i de 14 årene han eide praktboligen.

Tønseth kjøpte nå Hospitsveien 21 for 17,9 millioner fra tidligere eier av Sponsor Service, Terje Bogen. Nå er det altså besluttet tvangssalg også på denne eiendommen, ifølge eiendomsregisteret.

Fokus Bank har pant i eiendommen for 25 millioner kroner.

Tønseths investeringsselskap Himaki Invest AS hadde i 2009 et underskudd på 22,8 millioner kroner.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere