NA24.no

Kristian Monsen Røkke
Kristian Monsen Røkke Foto: Nilsson, Thomas

Suksess for Røkke Jr.

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke viser at han ligner far. Tjente 150 millioner kroner på båtsalg.

Aker Philadelphia Shipyard ASA (AKPS) har i dag annonsert en avtale om å selge to produkttankere, skip 17 og 18, til et datterselskap av Crowley Petroleum Services, Inc.

Prisen for de to skipene er 90 millioner dollar (cirka 540 millioner kroner) per stykk samt en variabel komponent avhengig av skipenes prestasjon i markedet.

Aker ASA har som tidligere meddelt bidratt med garantier og 30 millioner dollar i byggefinansiering til prosjektet. Lånet vil bli tilbakebetalt i sin helhet ved levering av skip 18, som er forventet i februar 2013. Akers garantier vil reduseres ved levering av skip 17 og senere bortfalle ved levering av skip 18.

Gevinsten på salget for AKPS er i overkant av USD 25 millioner med mulighet for ytterligere økning basert på en variabel del av kjøpesummen.

- Vi er meget fornøyd med salget til en førsteklasses eier som Crowley. I likhet med oss er begge opptatt av å drive trygge og effektive operasjoner, sier administrerende direktør i AKPS Kristian Monsen Røkke i en pressemelding.

- Dette er en milepæl for verftet og vi takker for hjelpen vi har fått fra mange parter, spesielt fra byen Philadelphia, sier Røkke-junior.

Giftet seg i april
Kristian Monsen Røkke (29) og Nina Glende Johnsen (26) giftet seg 7. april i Philadelphia, der han er sjef for skipsverftet med mer enn 1000 ansatte.

Tidligere var han trainee som controller og produktsjef, men er nå toppsjef. Kristian har også jobbet ved Aker Solutions i Malaysia, og vært prosjektleder i selskapet Converto Capital Management. Det er Kjell Inge Røkkes Aker-selskap som håndterer finansielle investeringer.

Kristian studerte økonomi både i USA, London og på BI her hjemme. Hans kone har også økonomiutdanning, og har studert ved Copenhagen Business School. Paret har leilighet på Frogner i Oslo, men er bosatt i Philadelphia, i en leilighet som er registrert på hans far.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere