NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Norske Skog)

350 Norske Skog-ansatte kan miste jobben

Sist oppdatert:
Fabrikken på Hønefoss kan bli solgt.

Ifølge Dagens Næringsliv har Norske Skog Follum fått et bud på i underkant av 300 millioner kroner. Dette kan bety nedlegges av den tradisjonsrike fabrikken.

Boligområde?
Ifølge avisen kommer budet fra en industriell aktør, men det skal ikke være en aktør som vil videreføre dagens virksomhet. Det kan bety at området vil bli brukt til formål som bolig og annen industrivirksomhet.

Ringerike-ordfører Kjell B. Hansen skal allerede ha skrevet brev til ledelsen og regjeringen, og advart i mot konsekvensene av en nedleggelse. Norske Skog har i dag 15 papirmaskiner i Europa, hvorav åtte av dem ligger i Norge. Ledelsen planlegger en likere fordeling av papirkapasiteten i Europa på sikt.

Fatal satsing
Norske Skog leverte sterke resultater i tredje kvartal. Likevel advarer selskapet om at produksjonskapasiteten på avispapir i verden fortsatt er langt høyere enn etterspørselen.

Selskapet har i flere år slitt med den strategiske bommerten å kun produsere avispapir, i en periode de papiravisenes lesertall stuper i takt med nettrevolusjonen i mediemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere