NA24.no

Kraftig reduksjon av antall ansatte i SAS.
Kraftig reduksjon av antall ansatte i SAS. (Wikimedia)

3500 kontoransatte redusert til 75 på ni år

Sist oppdatert:
For ni år siden hadde SAS 3.500 kontoransatte mens tallet nå er 70. Effektivisering er årsaken, ifølge flyselskapet.

– I 2005 var det 3.500 administrativt ansatte i det som var det sammenslåtte SAS Braathens. Ved utgangen av fjoråret var vi 100 ansatte. I mai i år var det 70 igjen, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagens Næringsliv.

Han sier at SAS har fjernet mange doble og triple stillinger som overlappet hverandre.

Mens det i 2005 var 32.500 ansatte i SAS, er det i dag rundt 12.000 ansatte. På de ni årene er datterselskaper solgt unna eller slått sammen, virksomheter outsourcet og det er blitt færre ansatte i organisasjonen. Flere av dagens ansatte må også gå. De overflødige stillingene er kartlagt som en følge av tidligere omorganiseringer.

– Rundt 300 administrative stillinger forsvinner, hovedsakelig i Stockholm, sier informasjonssjefen til avisen.

Til tross for at det har blitt langt færre kontoransatte er det også rekruttering til SAS i Norge. Flyselskapet har ansatt 120 nye kabinansatte så langt og i år, og flere skal ansettes. Det hentes også inn flere ansatte til cockpitene, opplyser Johansen.

– På grunn av generasjonsskifte vil vi ansette minst 100 nye piloter i året i Norge, sier flyinstruktør og kaptein i SAS, Espen Skaar til avisen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere