NA24.no

37 lommetyveri hver dag i Oslo

Sist oppdatert:
Halvparten av tyveriene skjer i helgene.

Sommeren er sesong for lommetyveri og tyver har inntatt hovedstaden. I løpet av årets første fire måneder ble det anmeldt 4414 lommetyverier og dette er en økning på 57 prosent i forhold til samme periode i fjor, skriver Aftenposten fredag.

- 17. mai er enkeltdagen med flest lommetyverier i hovedstaden. Hittil har vi fått inn 66 anmeldelser, men vi regner med at det vil komme flere meldinger om lommetyverier på nasjonaldagen, sier Roar Kvassheim, politibetjent ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.

I snitt har 37 personer blitt utsatt for lommetyveri og politiet antar at det er mørketall for denne typen kriminalitet.

Trolig har over 5000 personer blitt robbet på denne måten mot slutten av mai. Politiet mistenker både enkeltpersoner og organiserte bander for å stå bak kriminaliteten. Tyvene følger ofte etter berusede personer i helgene, sett pinkoden i baren, for deretter å stjele kortet og tømme kontoen etterpå.

Politiet samarbeider nå med utestedene.

- For et par år siden hadde vi to–tre lommetyverier i uken. Etter at vi fikk veiledning fra politiet og plakater til å henge opp i lokalene, skjer det nesten aldri, forteller André Midtgaard. Han er nattlig leder i Bar1, et av Aker Brygges populære utesteder til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere