NA24.no

Regjeringen snur - Trine får over 10.000 kroner mer i lommeboken

Foto: frujacobsen.com
Sist oppdatert:
Jubelmelding til titusenvis av nordmenn - kuvending av regjeringen gir over 10.000 mer i lommeboken.

Regjeringen snur og beholder skatteklasse 2, skriver Dagsavisen ifølge NTB.

Det medfører at skatteytere som Trine Lise (27) får skattelette på netto 13.000 kroner til neste år.

Les mer i saken: Trine Lise (27) er dagens største taper

Mye var klart da budsjettforhandlingene ble avsluttet for dagen torsdag kveld. Ifølge Dagsavisen får KrF gjennomslag for å beholde skatteklasse 2.

Både Høyre/Frp-regjeringen og de rødgrønne ville fjerne skatteklasse 2, noe som ville gitt 140.000 ektepar 13.000 kroner i skattesmell. Men dette har KrF klart å forhindre i løpet av de harde budsjettforhandlingene, skriver Dagsavisen.

Flere medier meldte torsdag kveld at Venstre og KrF har klart å flytte på rundt 2,2 milliarder kroner i det budsjettet som Høyre og Frp arvet fra de rødgrønne. Regjeringspartiene foreslo fredag omdisponeringer på 5 milliarder og en økning i bruken av oljepenger på 4 milliarder.

Ifølge Dagsavisen har Venstre-leder Trine Skei Grande fått på plass en pakke med mer penger til jernbanesatsing og en økning av oljeavgiften. KrF-leder Knut Arild Hareide har fått gjennomslag for en styrking av 2014-budsjettets sosiale profil, med vekt på tiltak for de aller svakeste både i Norge og internasjonalt.

Selv etter mange møter i løpet av dagen og konsultasjoner med partilederne Erna Solberg og Siv Jensen ble ikke partene ferdige med forhandlingene torsdag. De fire partiene valgte å gå fra hverandre ved 22-tiden og skal møtes igjen på fredag. Eksakt tidspunkt er foreløpig ikke kjent. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere